BULGUR SALADE MET AVOCADO, ZALM EN KNOFLOOK

 

De lente komt er aan en dat betekent dat het eindelijk weer tijd is voor salades. Tijdens deze dagen heb ik altijd veel meer zin in salades en rauw eten in plaats van warme maaltijden. Ik geloof dat ik hier niet de enige in ben, veel mensen hebben deze behoefte zodra het warmer wordt. Door meer rauwe maaltijden te eten blijven alle vitaminen en mineralen in de voeding het beste behouden. Heel fijn voor je lichaam dus. Wanneer je groenten kookt gaat er namelijk al een deel van de belangrijke voedingstoffen verloren. Daarom is het dus goed om vaker te kiezen voor raw food, zoals salades, raw bars en verse smoothies.

Deze salade is al een tijdje mijn favoriet. Ik maak graag een grote kom als er vriendinnen komen eten. De combinatie van gerookte zalm en avocado is altijd goed, lekker smeuïg. Door er een beetje knoflook aan toe te voegen krijgt de salade ook een pittig tintje, maar niet te overheersend. De salade zit boordevol gezonde vetten welke goed zijn voor een stralende huid. Bovendien verminderen gezonde vetten de kans op hart- en vaatziekten. Dus vermijd gezonde vetten zeker niet maar probeer juist elke dag een halve avocado, handje noten, zaden of vette vis te eten.

Ingrediënten
(Voor twee personen)

Een halve avocado
100 gram gerookte zalm
100 gram bulgur
Een halve komkommer
1 teentje knoflook
100 gram cherry tomaatjes
Klein handje verse dille

Bereiding
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen vast de ingrediënten. Hak de knoflook in fijne blokjes, halveer de cherry tomaatjes, snijd de komkommer in blokjes en snijd dunne repen van de gerookte zalm. Ook halveer je de avocado, haal je de pit er uit en één helft snijd je in blokjes. De andere helft kun je bewaren in je koelkast met wat citroensap en gewikkeld in vershoudfolie. Zo kun je hem later weer voor een ander gerecht gebruiken.

Giet de bulgur af en doe deze in een grote kom. Voeg alle ingrediënten toe en vergeet ook het handje verse dille niet. Hussel alles even door elkaar.