fbpx ...

Ben je op zoek naar de lekkerste hotspots in Bali? Dan help ik je graag! Ik ben dol op dit prachtige eiland en blijf er maar terugkomen vanwege de heerlijke restaurants. Bali wordt ook wel het paradijs voor foodies genoemd, want overal in Bali kan je enorm lekker eten. Niet alleen lekker, maar ook voedzaam eten is heel makkelijk in Bali. Ga je binnenkort op vakantie naar dit tropische eiland? Lees dan deze lijst met mijn favoriete hotspots in Bali even goed door. En vergeet vooral niet een bezoekje te brengen aan Canggu, Ubud en Seminyak als je van lekker eten houdt. Dat zijn echt mijn favoriete plekken op het eiland! 

 

14x de leukste en lekkerste hotspots in Bali

 

Ubud wordt ook wel het yogadorp van Bali genoemd. Als je op zoek bent naar dé hotspots in Bali, dan moet je zeker in Ubud zijn. Hier vind je veel knusse restaurants waar je ook overal makkelijk raw en vegan kan eten. Ik wist niet eens wat raw vegan betekende toen ik voor het eerst in Bali was. Maar als je eenmaal bij Alchemy in Ubud geweest bent, dan weet je precies hoe lekker dit kan zijn. Canggu is weer totaal anders dan Ubud, hier vind je vooral veel coole surfers. Ook vind je hier leuke strandtentjes waar je ‘s avonds de zonsondergang kan kijken, zoals Old Man’s. Voor leuke strandfeestjes moet je ook in Canggu zijn. Seminyak is weer wat luxer dan de rest en heeft vooral veel beachclubs en chique restaurants. Ook hier kun je terecht voor een heerlijke sunset cocktail of een goede maaltijd.

 

Hotspots in Ubud

 

Taksu

Mijn favoriete restaurant in Ubud kan zeker niet op dit lijstje ontbreken. Helemaal niet zo bekend bij andere foodies, maar echt enorm lekker. Je dineert buiten in een grote tuin, waar alles verlicht is met kaarslicht. Ze hebben een grote kaart met raw gerechten, maar ook gegrilde vis en traditionele Indische maaltijden. Alles wordt geserveerd als een kunstwerkje en is eigenlijk te mooi om op te eten. Mijn favoriet? De raw lasagne, zeker het proberen waard.

Jl. Goutama Sel., Ubud, Bali

 

hotspots-in-bali

 

Bali Buda

Ik heb stage gelopen bij Bali Buda, waardoor ik bijna alles van het menu wel geproefd heb. Van cassave pannenkoeken tot de vegan burgers, ze hebben het allemaal. De detox juice van limoen, honing, aloë vera, gember en munt is absoluut een favoriet van mij. Deze dronk ik hier elke morgen, samen met een ontbijt van vers fruit en homemade granola. Bali Buda heeft ook een klein winkeltje waar ze onder andere versgebakken brood, raw balls en biologische groenten verkopen.

Jalan Jembawan 1, Ubud, Bali

 

Deyu’s Warung

Als je eens een avondje echt Indisch wilt eten dan zou ik naar deze schattige warung gaan. Zo hebben ze bij Deyu onder andere sate, gado gado en nasi campur. Maar ze hebben hier ook hele andere dingen, zoals pindakaas koekjes, zoete aardappel brownies en superfood crackers. Ik bleef maar terugkomen voor haar zoete aardappel brownie, echt een aanrader. Ook is Deyu’s warung erg goedkoop, dus ideaal als je even een avondje wilt bezuinigen.

Jl. Sugriwa 28, Ubud, Bali

 

Alchemy

Alles wat je kan eten bij Alchemy is raw én vegan. Een feestje in je mond, dat zijn alle gerechten hier. Wat ik zo leuk vind aan Alchemy is dat ze hier ontzettend creatief zijn met hun gerechten, waardoor je niet eens door hebt dat je veganistisch eet. Zo maken ze gebruik van homemade feta, die eigenlijk gemaakt is van noten. Ook hebben ze hier heerlijke yoghurt die gemaakt is van cashew cream. De raw pizza en courgetti zijn hier mijn favorieten, hmmm!

Jalan Penestanan Kelod 75, Ubud, Bali

 

Clear Cafe

Clear cafe is een groot restaurant dat wel drie verdiepingen telt. Ik vond het altijd heerlijk om te dineren op de bovenste verdieping, hier heb je namelijk een uitzicht over Ubud. Bij Clear Cafe zit je lekker te dineren in je blote voeten met je papaya juice en homemade veggie burger. Ook serveren ze hier gerechten vanuit de hele wereld, zoals Indiaas, Mexicaans en Thais.
Jalan Campuhan, Ubud (tegenover Bridges restaurant), Bali

 

Sari Organic

Dit restaurant moest ook echt op mijn lijstje vanwege de geweldige locatie. Je vind Sari Organic nadat je een halfuur hebt gewandeld door de rijstvelden. Maar dat is het ook zeker waard, want wauw wat een uitzicht heb je hier. Alles wat ze serveren is vers, van de guacamole tot de bieten salade. De sapjes hier zijn heerlijk verfrissend en leken wel de verste sappen die ik ooit geproefd had. Of misschien kwam dat door die lange wandeltocht door de Balinese zon. Hoe dan ook, zeker niet overslaan dit leuke tentje.

Jl. Subak Sok Wayah, Tjampuhan, Ubud, Bali

 

Down to Earth

In hartje Ubud vind je dit coole cafe waar ze alleen maar vegetarische gerechten serveren. Het was de eerste plek waar ik ging eten na een lange vlucht vanuit Nederland. Ik herinner me dat ik hier een verse kokosnoot en papaya salade bestelde en daarna was ik verkocht. Alles op de menukaart moest uitgeprobeerd worden en ik heb er vele andere backpackers mee naartoe genomen. Bij Down to Earth hebben hier ook een uitgebreid ontbijtmenu zoals boekweit pannenkoeken, scrambled tofu of homemade granola.

Jl. Goutama Sel, Ubud, Bali

 

Hotspots in Canggu

 


Betelnut

Dit cafe was altijd erg druk en het duurde erg lang om eindelijk een plekje te kunnen bemachtigen. Maar dat is een goed teken, toch? Bij Betelnut serveren ze een mix van van alles, van mahi mahi wraps en bietenburgers tot raw gado gado salades. Boven hebben ze een koelkast met de heerlijkste taartjes van heel Canggu. Veel te verleidelijk om te laten staan en ach, je bent op vakantie.

Jl. Pantai Batu Bolong 60, Canggu, Bali

 

hotspots-in-bali

 

Avocado cafe

Dit café is een goede plek voor frisse salades. Ik was altijd een beetje bang om salades te eten in Bali vanwege de gevreesde Bali belly (Balinese voedselvergiftiging). Maar deze salades zijn veilig, vers en ontzettend lekker. De pompoen salade met quinoa en feta van Acocado Cafe was mijn favoriet, maar ze hebben hier bijvoorbeeld ook curry’s met kip of avocado toast met een gepocheerd eitje.

Jl. Pantai Batu Bolong 69B, Canggu, Bali

 

Old Man’s

Mijn favoriete plekje om neer te ploffen na een dagje strand. Bij Old Man’s kun je terecht voor cocktails, lekker eten en goede muziek. Hier is het elke dag happy hour van 5 tot 6. Het kleurrijke terras nodigt je uit om lekker te relaxen en voor je het weet zit je er zo een paar uur. Ook hebben ze elke laatste zondag van de maand een leuke hippiemarkt, waar je toffe sieraden en kleding kan scoren.

Jl. Pantai Batu Bolong 117X, Canggu, Bali

 

The Shady Shack

Oké ik heb ontzettend veel favoriete tentjes in Bali, maar The Shady Shack springt er echt uit. De bowls die ze hier serveren zijn enorm vers en groot. De tempeh bowl heb ik verschillende malen geprobeerd en is echt een aanrader. Een bowl boordevol groenten, gegrilde tempeh, homemade Balinese crackers, noodles en een frisse gember dressing. Dezelfde eigenaar als Betelnut dus ook hier is het altijd erg druk. Maar wanneer je eenmaal een plekje in de gezellige tuin hebt gevonden is het het zeker waard.

Jl. Tanah Barak 57, Canggu, Bali

 

Crate Cafe

Deze plek is erg populair onder surfers, het is wel alsof elke surfer hier even een ontbijtje komt scoren. Crate Cafe is alleen open voor ontbijt en lunch, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Ze hebben hier ook veel hartige ontbijtjes, zoals geroosterd brood met erwtjes, avocado en gepocheerde eieren. Fijn dus voor als je even helemaal genoeg hebt van al die smoothiebowls overal.

Jalan Pantai Batu Bolong 60, Canggu, Bali

 

hotspots-in-bali

 

Hotspots in Seminyak

 


Cafe Organic

Dit café is nog maar een paar maanden open en staat nu al op mijn to-go lijstje. Ik volg Cafe Organic op Instagram (aanrader) en ben al een enorme fan. De smoothie bowls zien er geweldig uit. Deze kun je zelf creëren door je favoriete fruit en topppings uit te kiezen. Ik moet dus echt terug naar Bali om dit tentje uit te proberen.

Jl. Petitenget 99, Seminyak, Bali

 

Nalu bowls

Als je toe bent aan verfrissing dan is Nalu Bowls de ideale plek om even neer te ploffen. Hier maken ze verse smoothiebowls met granola, acai en verschillende soorten fruit. Ik had echt enorm zin in een ijsje en kwam toevallig bij Nalu Bowls terecht, veel beter. Ze hebben steeds meer locaties in Bali, onder andere ook in Ubud, Uluwatu en Canggu.

Jl. Drupadi 12 A , Seminyak, Bali

 

hotspots-in-bali

 

Ik hoop dat ik je met deze blog heb geïnspireerd een bezoek te brengen aan dit prachtige eiland. Bezoek daarom ook zeker mijn favoriete hotspots in Bali! Wil je meer zien? Bekijk dan ook mijn vlog over Bali, waarbij ik nog andere hotspots laat zien en je meeneem tijdens mijn reis.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz