RAWNOLA (RAW GRANOLA)

SONY DSCDeze rawnola is zo heerlijk dat wanneer je hem eenmaal hebt gemaakt het erg lastig is om er vanaf te blijven. Rawnola is eigenlijk granola, maar dan gemaakt met alleen maar rauwe ingrediënten. Dit betekent dus dat je geen oven of pan nodig hebt, alleen een keukenmachine. Het duurt ook maar tien minuten om deze rawnola te maken dus je bent zo klaar.

Medjoul dadels zijn wat zachter dan normale dadels, wat deze rawnola lekker smeuïg maakt zonder dat je honing nodig hebt. Havervlokken zijn een bron van langzame koolhydraten, waardoor je voor een langere tijd verzadigd bent. Bovendien zorgt de lijnzaad in dit recept voor een fijne hoeveelheid vezels, vitaminen en gezonde omega-3 vetten. Eigenlijk bevat deze rawnola dus alles wat je nodig hebt als ontbijt. Lekker in combinatie met soja yoghurt en blauwe bessen.

SONY DSC

Ingrediënten
(Voor een pot rawnola)

10 verse medjoul dadels
80 gram havervlokken
50 gram pecan noten
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel cacaopoeder
2 eetlepels lijnzaad

Benodigdheden
Keukenmachine

Bereiding
Haal de pitten uit de dadels en doe daarna alle ingrediënten in de keukenmachine. Mix het even zodat alles goed wordt fijngemalen, maar niet te lang zodat er ook wat grote crunchy brokken overblijven. Schep de rawnola uit de keukenmachine en bewaar in een afgesloten weckpot.

Advertisements

3 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Oh hier ben ik echt heel benieuwd naar! Snel de ingrediënten bij elkaar sprokkelen en maken dus 😄 To do list aangevuld! X

    1. zonderzooi schreef:

      Jaaa zeker uitproberen Stefanie! Veel te simpel om te maken en ook stiekem veel te lekker om in huis te hebben 😉

Laat hier een reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s