RAWNOLA (RAW GRANOLA)

SONY DSC

Heb je wel eens van rawnola gehoord? Rawnola is eigenlijk hetzelfde als granola, maar dan gemaakt met alleen maar rauwe ingrediënten. Daar heb je dus geen pan of oven voor nodig, alleen een keukenmachine. Binnen tien minuten heb je al een pot rawnola. En ik waarschuw je vast, het is zo lekker dat het lastig wordt om de pot niet in één keer leeg te eten.

In deze rawnola zitten medjoul dadels verwerkt. Deze soort dadels zijn wat zachter dan normale dadels, wat deze rawnola lekker smeuïg maakt. Ook zitten er havervlokken in, een goede bron van vitamine B en langzame koolhydraten. Hierdoor ben je dus langer verzadigd en heb je minder snel trek. Bovendien zorgt het lijnzaad in dit recept voor een fijne hoeveelheid vezels, vitaminen en gezonde omega-3 vetten. Eigenlijk bevat deze rawnola dus alles wat je nodig hebt als ontbijt. Mijn favoriete combinatie? Met kokosyoghurt en blauwe bessen.

SONY DSC

Ingrediënten
(Voor een pot rawnola)

10 medjoul dadels
80 gram havervlokken
50 gram pecan noten
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel cacaopoeder
2 eetlepels lijnzaad

Benodigdheden
Keukenmachine

Bereiding
Haal de pitten uit de dadels en doe daarna alle ingrediënten in de keukenmachine. Mix het even zodat alles goed wordt fijngemalen, maar niet te lang zodat er ook wat grote crunchy brokken overblijven. Schep de rawnola uit de keukenmachine en bewaar in een afgesloten weckpot.