fbpx ...

Heb je wel eens van de term rawnola of raw granola gehoord? Dit is eigenlijk hetzelfde als granola, maar dan gemaakt met alleen maar rauwe ingrediënten. Super lekker en makkelijk om te maken! Ook heb je geen pan of oven nodig, alleen een keukenmachine. Binnen tien minuten heb je al een pot raw granola. Weer eens wat anders dan de standaard granola uit de supermarkt en bovendien fijn om het zelf te kunnen maken. En ik waarschuw je vast, het is zo lekker dat het lastig wordt om de pot niet in één keer leeg te eten.

 

Raw granola: granola zonder oven

 

In dit heerlijke recept zitten ook medjoul dadels verwerkt. Deze soort dadels zijn wat zachter dan normale dadels, wat deze raw granola lekker smeuïg maakt. Ook zitten er havervlokken in, een goede bron van vitamine B en langzame koolhydraten. Hierdoor ben je langer verzadigd en heb je minder snel trek. Bovendien zorgt het lijnzaad in dit recept voor een fijne hoeveelheid vezels, vitaminen en gezonde omega-3 vetten.

Eigenlijk bevat deze granola dus alles wat je nodig hebt als ontbijt. Mijn favoriete combinatie? Met kokosyoghurt en blauwe bessen. Of gewoon lekker een handje om van te smullen tussendoor. Wil je toch liever granola uit de oven maken? Probeer dan eens deze chocolade granola.

Laat je me weten wat je van deze raw granola vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

raw granola

raw granola

 

Recept raw granola

 

Ingrediënten
(Voor een pot)

10 medjoul dadels
80 gram (glutenvrije) havermout
50 gram pecannoten
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel cacaopoeder
2 eetlepels lijnzaad

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereiding

1. Haal de pitten uit de dadels en doe daarna alle ingrediënten in de keukenmachine. Mix het even zodat alles goed wordt fijngemalen, maar niet te lang zodat er ook wat grote crunchy brokken overblijven.

2. Schep de raw granola uit de keukenmachine en bewaar in een afgesloten weckpot.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz