ZOETE AARDAPPEL & PAPRIKA SOEP

 

Ik ben gek op zoete aardappels. Niet alleen om frietjes van te maken, ook in de soep doen ze het goed. Deze soep is erg zoet, maar door er wat chili vlokken aan toe te voegen krijgt hij toch wat meer pit. Wist je dat zoete aardappels geweldig zijn voor je gezondheid? Zo zijn ze rijk aan vitamine B, vezels en mineralen. Ook hebben ze een lage glycemische index. Dit betekent dat de suikers in de aardappel langzaam worden opgenomen in je bloed, waardoor je langer verzadigd bent.

Deze soep kan geserveerd worden als maaltijdsoep, de kokosmelk maakt de soep erg vullend. Garneer de soep met wat paprika, bosui en koriander voor een extra bite.

Ingrediënten
(Voor een grote pan soep)

Soep
2 middelgrote zoete aardappels (samen 1 kg)
2 rode paprika’s
2 teentjes knoflook
1 rode ui
150 ml kokosmelk
2 blokjes groenten bouillon
1100 ml water
2 theelepels chili poeder
Scheutje kokos- of olijfolie (om in te bakken)

Garnering
(Voor 4 personen)

1 rode paprika
1 bosuitje
Handje koriander
Paar snufjes chili poeder

Benodigdheden
Soeppan
Staafmixer

Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Doe een scheutje olie in de pan en bak de ui samen met de knoflook goudbruin. Ondertussen was je de zoete aardappels en snijd je deze in kleine blokjes. Snijd ook de paprika in blokjes. Doe de zoete aardappel samen met de paprika en ongeveer 1100 ml water in een grote soeppan. Zorg dat alle groenten goed onder water staan. Je kunt er altijd later nog wat water uit halen. Laat het op hoog vuur staan tot het water gaat koken, daarna laat je het 15 minuten koken. Kijk daarna even of de zoete aardappels al goed zacht zijn. Dit doe je door er met een vork in te prikken.

Haal er ongeveer 200 ml water uit met een maatbeker. Hierdoor wordt de soep straks wat romiger. Voeg de kokosmelk, bouillon blokjes en chili poeder toe en roer het goed door elkaar. Daarna pureer je alles met een staafmixer. Garneer elk kommetje met rode paprika (in blokjes), wat fijngehakte bosui, blaadjes koriander en een snufje chili poeder.