Deze smoothie met blauwe bessen en banaan is ideaal als je ’s ochtends weinig tijd hebt om te ontbijten. Ik ben dol op smoothies als ontbijt. Soms heb je gewoon geen zin om uitgebreid iets te maken, maar wil je wel gezond ontbijten. In twee minuten is deze heerlijke smoothie al klaar. Daarnaast zit deze smoothie boordevol belangrijke ingrediënten om je dag goed te starten!

Dit smoothie recept bevat blauwe bessen, banaan, havermout en plantaardige melk. De havermout in de smoothie zijn een bron van vezels en langzame koolhydraten. Beide zorgen er voor dat je langer verzadigd bent en je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Door een banaan toe te voegen krijg je ook gelijk wat energie binnen, bovendien maakt het de smoothie lekker romig. De blauwe bessen geven de smoothie een lekkere smaak. En wist je dat blauwe bessen boordevol antioxidanten zitten? Deze spelen een belangrijke rol tegen het verouderingsproces. Doei rimpels! Daarnaast bevatten blauwe bessen ook vitamine C en K en mineralen zoals ijzer, magnesium en zink. Een betere manier om je ochtend te beginnen bestaat er eigenlijk niet, toch?

Deze smoothie met blauwe bessen is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Rijk aan vezels

Laat je me weten wat je van dit recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

smoothie-met-blauwe-bessen

Recept smoothie met blauwe bessen

Ingrediënten
(Voor een persoon)

100 gram bevroren blauwe bessen
1 banaan
40 gram havermout
100 ml plantaardige melk (amandelmelk, sojamelk etc.)

 

Benodigdheden

Blender

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een romige smoothie.

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel mijn nieuwste e-book!

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach & blogger at Zonderzooi
Hoi ik ben Dalí! Ik ben dol op koken, reizen en yoga. Met mijn blog Zonderzooi wil ik je inspireren om zo min mogelijk 'zooi' te eten en duurzamer te leven. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Naast mijn blog werk ik ook als foodcoach en begeleid ik mensen met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is mijn motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.