Deze ontbijt smoothie met blauwe bessen is ideaal als je ’s ochtends weinig tijd hebt om te ontbijten. Ik ben dol op smoothies als ontbijt. Soms heb je gewoon geen zin om uitgebreid iets te maken, maar wil je wel gezond eten. In twee minuten is deze ontbijt smoothie met blauwe bessen al klaar. De smoothie zit boordevol belangrijke ingrediënten om je dag goed te starten.

De havervlokken in de smoothie zijn een bron van vezels en langzame koolhydraten. Beide zorgen er voor dat je langer verzadigd bent en je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Door een banaan toe te voegen krijg je ook gelijk wat energie binnen, bovendien maakt het de smoothie lekker romig. De blauwe bessen geven de smoothie een lekkere smaak. En wist je dat blauwe bessen boordevol antioxidanten zitten? Deze spelen een belangrijke rol tegen het verouderingsproces. Daarnaast bevatten blauwe bessen ook vitamine C en K en mineralen zoals ijzer, magnesium en zink. Een betere manier om je ochtend te beginnen bestaat dus niet.

SONY DSC

Recept ontbijt smoothie met blauwe bessen

 

Ingrediënten
(Voor een persoon)

100 gram bevroren blauwe bessen
1 banaan
40 gram havervlokken
100 ml plantaardige melk (amandelmelk, sojamelk etc.)

 

Benodigdheden

Blender

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een romige smoothie.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi


Nee, bedankt!