ONTBIJT SMOOTHIE MET BLAUWE BESSEN

Ben je ’s ochtends altijd aan het haasten en heb je eigenlijk geen tijd voor een uitgebreid ontbijt? Dan is deze smoothie ideaal voor jou. In twee minuten is ‘ie klaar en toch boordevol belangrijke ingrediënten om jouw dag goed te starten.

De havervlokken in de smoothie zijn een bron van vezels en langzame koolhydraten. Beide zorgen er voor dat je langer verzadigd bent en je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Door een banaan toe te voegen krijg je ook gelijk wat energie binnen, bovendien maakt het de smoothie lekker romig. En wist je dat blauwe bessen boordevol antioxidanten zitten? Deze spelen een belangrijke rol tegen het verouderingsproces. Daarnaast bevatten blauwe bessen ook vitamine C en K en mineralen zoals ijzer, magnesium en zink. Een betere manier om je ochtend te beginnen bestaat dus niet.

SONY DSC

Ingrediënten
(Voor een persoon)

100 gram bevroren blauwe bessen
1 banaan
40 gram havervlokken
100 ml plantaardige melk (amandelmelk, sojamelk etc.)

Benodigdheden
Blender

Bereiding
Doe de sojamelk in de blender en voeg daarna de banaan, havervlokken en bosbessen toe. Zet de blender aan het mix alles tot een dikke smoothie. Giet het in een groot glas en serveer met een vrolijk gekleurd rietje.