Deze cake met appel en kaneel is perfect om te maken op een zondag, zeker als het buiten regenachtig is. Het liefst bak ik elke zondag een cake, heerlijk! Wanneer mijn keuken ruikt naar een versgebakken cake weet ik al dat het een mooie dag gaat worden. Deze cake met appel en kaneel doet me een beetje denken aan appeltaart. De combinatie van appel en kaneel is altijd lekker, toch? Het lekkerste vind ik de cake wanneer deze net vers uit de oven komt. Dat eerste plakje cake is dan altijd smullen. Je kunt de cake ook in plakken snijden en deze de volgende dag mee naar je werk nemen als snack. Ik weet zeker dat je collega’s vast ook een plakje lusten.

 

Cake met appel en kaneel

 

De hoofdingrediënten van deze cake zijn speltmeel, kaneel, appel, noten en plantaardige melk. Niks om je zorgen over te maken dus. Speltmeel zit boordevol goede voedingsstoffen zoals vezels, eiwitten, vitamine B, ijzer en magnesium. Bovendien maakt het speltmeel de cake ook erg vullend. Verder zitten er ook cashewnoten in deze appel en kaneel cake, welke rijk zijn aan gezonde vetten en zorgen voor een heerlijke bite. En wist je dat kaneel er voor zorgt dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft? Daardoor heb je dus veel minder snel trek na een plakje van deze cake. Ga dus snel naar de winkel voor alle ingrediënten en let’s start baking!

Deze cake met appel en kaneel is:

  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Heerlijk als gezonde snack

Laat je me weten wat je van deze cake met appel en kaneel vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

cake-met-appel-en-kaneel

cake-met-appel-en-kaneel

cake-met-appel-en-kaneel

 

Recept cake met appel en kaneel

 

Ingrediënten

200 gram speltmeel 
150 ml plantaardige melk (amandelmelk, havermelk etc.)
3 eetlepels kaneel
1 appel
3 eieren
40 gram gemengde noten
2 theelepels bakpoeder
90 ml ahorn siroop
90 ml plantaardige olie, zoals avocado olie
Paar snufjes zout

 

Benodigdheden

Oven
Grote kom

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Doe alle ingrediënten behalve de appel in een grote kom. Mix alles door elkaar met een lepel.

3. Snijd de appel doormidden en verwijder het kroosje. Maak kleine blokjes van één helft en voeg dit doe aan het deeg. Snijd de andere helft in dunne plakjes, welke later bovenop de cake komen.

4. Leg een velletje bakpapier in de cakevorm en giet het deeg in de cakevorm. Insmeren met kokosolie mag ook. Garneer de cake met appelschijfjes.

5. Bak de cake in voorverwarmde oven in 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz