APPEL EN KANEEL CAKE

Deze cake is perfect om te maken op een luie zondag, zeker wanneer het buiten hard regent. Vraag me niet waarom, maar de afgelopen weken heb ik elke zondag wel een cake gebakken. Heerlijk! Wanneer mijn keuken ruikt naar een versgebakken cake weet ik al dat het een mooie dag gaat worden. En natuurlijk ook vanwege dat eerste plakje cake die ik altijd proef wanneer de cake net uit de oven komt. Je kunt de cake in plakken snijden en deze de volgende dag mee naar je werk nemen als snack. Ik weet zeker dat je collega’s vast ook een plakje lusten.

De hoofdingrediënten van deze cake zijn speltmeel, kaneel, appel, noten en plantaardige melk. Niks om je zorgen over te maken dus. Speltmeel zit boordevol goede voedingsstoffen zoals vezels, eiwitten, vitamine B, ijzer en magnesium. Ook bevat deze cake cashewnoten, welke rijk zijn aan gezonde vetten en zorgen voor een heerlijke bite. En wist je dat kaneel er voor zorgt dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft? Daardoor heb je dus geen slechte snackneigingen meer na een stukje van deze cake. Ga dus snel naar de winkel voor alle ingrediënten en maak deze heerlijke cake.

Ingrediënten

200 gram speltmeel
150 ml plantaardige melk (sojamelk, amandelmelk etc.)
3 eetlepels kaneel
1 appel
3 eieren
40 gram gemengde noten (amandelen, hazelnoten, cashewnoten etc.)
2 theelepels bakpoeder
90 ml ahorn siroop
90 ml plantaardige olie
Paar snufjes zout

Benodigdheden
Oven
Grote kom

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe alle ingrediënten behalve de appel in een grote kom. Mix alles door elkaar met een lepel. Snijd de appel doormidden en haal het kroosje er uit. Snijd een helft in blokjes en voeg dit toe aan het deeg. Snijd de andere helft in dunne plakjes, welke later bovenop de cake komen.

Leg een velletje bakpapier in de cakevorm en voeg het deeg toe. Decoreer de cake met de appelschijfjes net zoals op de foto. Bak de cake in 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake even afkoelen voordat je hem aansnijdt.