Een wrap pizza met zalm en paprika is altijd een goed idee. Als je niet tien kilo wilt aankomen deze winter is het verstandig eens vaker een wrap pizza te maken. Zelf een wrap pizza maken is erg simpel. Door een volkoren wrap te gebruiken in plaats van normaal pizzadeeg bevat de pizza minder calorieën, terwijl je nog steeds lekker kunt smullen. Bovendien is deze wrap pizza met zalm en paprika net zo lekker als een gewone pizza. Ik maak dit recept bijna wekelijks, want je kan er van smullen zonder schuldgevoel.

Ook heb je niet per se kaas nodig voor een pizza, dat bewijst dit recept wel. Kaas bevat veel verzadigde vetten. Dit zijn vetten waar je lichaam niet blij van wordt. Bovendien bevat deze healthy pizza maar 400 calorieën, terwijl een gewone Dr. Oetker pizza ongeveer 1000 calorieën bevat. Dus als je graag gezond wilt eten maar toch af en toe wilt smullen van een pizza dan is deze wrap pizza een uitkomst voor jou.

SONY DSC

Recept wrap pizza met zalm en paprika

 

Ingrediënten
(Voor een persoon)

1 volkoren wrap
150 ml gezeefde tomaten
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel Italiaanse kruiden
1/2 rode ui
1 teentje knoflook
1/2 rode paprika
100 gram gerookte zalm
Handje verse spinazie

 

Benodigdheden

Oven
Schaaltje

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Meng de gezeefde tomaten in een schaaltje met de tomatenpuree en Italiaanse kruiden.

3. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd ook dunne repen van de rode paprika en de gerookte zalm.

4, Besmeer de wraps met de saus en verdeel daarna de ui, knoflook, rode paprika en zalm over de wrap.

5. Bak de wrap 15 minuten in voorverwarmde oven. Garneer de pizza met een handje verse spinazie.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi


Nee, bedankt!