WRAP PIZZA MET ZALM EN PAPRIKA

SONY DSC

Koud weer vraagt niet alleen om grote kommen soep, ook pizza is heerlijk als het buiten fris is. Als je niet tien kilo wilt aankomen deze winter is het verstandig eens vaker een wrap pizza te maken. Door een volkoren wrap te gebruiken in plaats van gewoon pizzadeeg bevat de pizza veel minder calorieën, terwijl het nog steeds erg lekker is. Ook heb je niet per se altijd kaas nodig voor een pizza, dat bewijst dit recept. Bovendien bevat deze healthy pizza maar vierhonderd calorieën, een gewone Dr. Oetker pizza rond de duizend. Dus als je graag gezond wilt eten maar toch af en toe eens wilt smullen van een pizza dan is dit recept een uitkomst voor jou.

Ingrediënten
(Voor een persoon)

1 volkoren wrap
150 ml gezeefde tomaten
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel Italiaanse kruiden
1/2 rode ui
1 teentje knoflook
1/2 rode paprika
100 gram gerookte zalm
Handje verse spinazie

Benodigdheden
Oven
Schaaltje

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de gezeefde tomaten in een schaaltje met de tomatenpuree en Italiaanse kruiden. Snijd daarna de ui en knoflook fijn. Snijd ook dunne repen van de rode paprika en de gerookte zalm. Besmeer de wraps met de saus en verdeel daarna de ui, knoflook, rode paprika en zalm over de wrap. Bak de wrap 15 minuten in de oven totdat de ui mooi goudbruin gekleurd is. Garneer de pizza met een handje verse spinazie.