ROMIGE BROCCOLI-KOKOS SOEP

DSC03111.JPG

De winter is echt ingetreden deze week. Het is ijskoud buiten en ik heb alleen maar zin in warme maaltijden. Met dit weer is het altijd lekker om een paar kommetjes soep te eten als diner. Dit is al een tijdje mijn favoriete soep en die moest ik natuurlijk met jullie delen. De soep is erg romig, barst van de vitaminen en heeft een heerlijke lichte kokos smaak.

Het hoofdingrediënt van deze soep is broccoli, wat veel vitamine K bevat. Deze vitamine speelt een rol in het behouden van sterke botten en gezonde bloedvaten. Alleen broccoli in een soep is ook een beetje saai, de kokosmelk maakt het wat meer speciaal. Als je kokosmelk koopt let dan altijd even op de ingrediënten. Soms worden er veel onnodige dingen aan toegevoegd. Door wat gerookte zalm aan de soep toe te voegen krijg je gelijk een portie gezonde vetten binnen. Zalm bevat omega-3 vetzuren, welke belangrijk zijn voor een gezond hart. Daarnaast is zalm ook een bron van eiwitten, vitaminen en mineralen. Een gezonde soep dus die ook nog eens erg lekker is. Zo zie je maar weer, gezond eten hoeft niet saai te zijn!

Ingrediënten
(Voor een grote pan soep)

Soep
1 broccoli (500 gram)
200 ml kokosmelk
1200 ml water
2 blokjes groenten bouillon
2 teentjes knoflook
1 rode ui
Scheutje olijfolie (om in te bakken)

Garnering per kom 
30 gram gerookte zalm
1/2 eetlepel verse bieslook

Benodigdheden
Grote soeppan
Staafmixer

Bereiding
Hak de ui en knoflook in kleine stukjes. Doe een scheutje olijfolie in een grote soeppan en bak de ui en knoflook beiden goudbruin. Snijd de broccoli in kleine stukjes (ook de steel) en doe dit in de pan samen met 1 liter water. Zorg ervoor dat de broccoli onder water zit, je kunt er later altijd wat water uithalen. Zet de soep aan de kook totdat het water kookt, laat het daarna nog ongeveer 15 minuten koken totdat de broccoli zacht is geworden.

Voeg daarna de kokosmelk en het bouillonblokje toe. Mix het door elkaar en pureer het met een staafmixer. Proef even of de smaak goed genoeg is voor je, je kunt er altijd nog wat extra zout aan toevoegen. Doe de soep in een kom en garneer met gerookte zalm en fijngesneden bieslook.

 

SONY DSC