Deze broccolisoep met gerookte zalm is echt al jaren mijn favoriete soep. Ik maak hem heel vaak in de winter en ook mijn vriend is dol op deze soep. Sinds deze week is de winter echt ingetreden, het is ijskoud buiten en ik heb alleen maar zin in warme maaltijden. Met dit weer is het altijd lekker om een paar kommetjes soep te eten als diner. Deze broccolisoep met gerookte zalm is al een tijdje mijn favoriete soep en die moest ik natuurlijk met jullie delen. Deze soep is erg romig, barst van de vitaminen en heeft een heerlijke lichte kokos smaak. Hmmm, perfect voor koude winterse dagen!

 

Een maaltijdsoep boordevol vitaminen

 

Het hoofdingrediënt van deze broccolisoep is broccoli, wat veel vitamine K bevat. Deze vitamine zorgt voor sterke botten en gezonde bloedvaten. Ook heb ik nog wat kokosmelk toegevoegd. Ik ben echt dol op kokosmelk door mijn soep, want het maakt de soep lekker romig van smaak. Als je kokosmelk koopt check dan wel altijd even de ingrediëntenlijst. Soms worden er veel onnodige dingen aan de kokosmelk toegevoegd, dat wil je niet hebben toch? Ik gebruik zelf altijd de kokosmelk van Fairtrade Original. Door wat gerookte zalm aan de soep toe te voegen krijg je gelijk een portie gezonde vetten binnen. Zalm bevat omega-3 vetzuren, welke belangrijk zijn voor een gezond hart. Daarnaast is zalm ook een bron van eiwitten, vitaminen en mineralen. Deze broccolisoep is niet alleen super gezond, maar ook erg lekker. Zo zie je maar weer, gezond eten hoeft niet saai te zijn!

Deze broccolisoep met gerookte zalm is:

  • Lactosevrij
  • Rijk aan eiwitten
  • Rijk aan vitamine K en ijzer
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze broccolisoep met gerookte zalm vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

broccolisoep-met-gerookte-zalm

 

Recept broccolisoep met gerookte zalm

 

Ingrediënten
(Voor  4 kommen soep)

Soep
1 grote broccoli
200 ml kokosmelk (Fairtrade Original)
800 ml water
2 blokjes groentebouillon (Zonnatura)
2 teentjes knoflook
1 rode ui
Olijfolie

Garnering per kom 
30 gram gerookte zalm
1/2 eetlepel verse bieslook

Benodigdheden

Grote soeppan
Staafmixer of blender

Bereiding

1. Snijd de ui, knoflook en bieslook fijn. Snijd de gerookte zalm in dunne plakken.

2. Doe een scheutje olijfolie in een grote soeppan en bak de ui en knoflook beiden goudbruin.

3. Snijd de broccoli in roosjes voeg dit toe, samen met het water. Voeg de bouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook. Kook 15 minuten.

4. Voeg daarna de kokosmelk toe en mix alles fijn met een staafmixer. Heb je geen staafmixer? Doe dan alles in de blender en mix goed fijn.

5. Verdeel de soep over een aantal schaaltjes en garneer elke schaaltje met gerookte zalm en fijngesneden bieslook.

Tip: Wil je liever een wat dunnere soep? Voeg dan wat extra water toe.

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of doe mee met de challenge!

 

broccolisoep-met-gerookte-zalm

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.