Deze broccolisoep met gerookte zalm is echt al jaren mijn favoriete soep. Ik maak hem vaak in de winter en ook mijn vriend is dol op deze soep. Met dit frisse weer is het altijd lekker om een paar kommetjes broccolisoep als diner te eten. Deze broccolisoep met gerookte zalm is al een tijdje mijn favoriete soep en die moest ik natuurlijk met jullie delen. Deze soep is erg romig, barst van de vitaminen en heeft een heerlijke lichte kokos smaak. Hmmm, perfect voor koude winterse dagen!

 

Broccolisoep met gerookte zalm en bieslook

 

Het hoofdingrediënt van deze soep is broccoli, wat veel vitamine K bevat. Deze vitamine zorgt voor sterke botten en gezonde bloedvaten. Ook heb ik nog wat kokosmelk toegevoegd. Ik ben echt dol op kokosmelk door de broccolisoep, want het maakt het lekker romig. Als je kokosmelk koopt check dan wel altijd even de ingrediëntenlijst. Soms worden er veel onnodige dingen aan de kokosmelk toegevoegd, dat wil je niet hebben toch? Ik gebruik zelf altijd de kokosmelk van Fairtrade Original.

Door wat gerookte zalm aan de soep toe te voegen krijg je gelijk een portie gezonde vetten binnen. Zalm bevat omega-3 vetzuren, welke belangrijk zijn voor een gezond hart. Daarnaast is zalm ook een bron van eiwitten, vitaminen en mineralen. Deze broccolisoep is niet alleen super gezond, maar ook erg lekker. Zo zie je maar weer, gezond eten hoeft niet saai te zijn!

Deze broccolisoep met gerookte zalm is:

  • Lactosevrij
  • Rijk aan eiwitten
  • Rijk aan vitamine K en ijzer
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze broccolisoep met gerookte zalm vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

broccolisoep-met-gerookte-zalm

 

Recept broccolisoep met gerookte zalm

 

Bereidingstijd: 25 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 4 kommen soep)

Soep
1 grote broccoli
200 ml kokosmelk (Fairtrade Original)
800 ml water
2 blokjes groentebouillon (Zonnatura)
2 teentjes knoflook
1 rode ui
Scheutje olijfolie

Garnering per kom 
30 gram gerookte zalm
1/2 eetlepel verse bieslook

 

Benodigdheden

Grote soeppan
Staafmixer of blender

 

Bereiding

1. Snijd de ui, knoflook en bieslook fijn. Snijd de gerookte zalm in dunne plakken.

2. Doe een scheutje olijfolie in een grote soeppan en bak de ui en knoflook beiden goudbruin.

3. Snijd de broccoli in roosjes voeg dit toe, samen met het water. Voeg de bouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook. Kook 15 minuten.

4. Voeg daarna de kokosmelk toe en mix alles fijn met een staafmixer. Heb je geen staafmixer? Doe dan alles in de blender en mix goed fijn.

5. Verdeel de soep over een aantal schaaltjes en garneer elke schaaltje met gerookte zalm en fijngesneden bieslook.

Tip: Wil je liever een wat dunnere soep? Voeg dan wat extra water toe.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

broccolisoep-met-gerookte-zalm

info@zonderz