Deze broccolisoep met gerookte zalm is echt mijn favoriete soep. Ik maak deze soep super vaak in de winter. De winter is echt ingetreden deze week. Het is ijskoud buiten en ik heb alleen maar zin in warme maaltijden. Met dit weer is het altijd lekker om een paar kommetjes soep te eten als diner. Dit is al een tijdje mijn favoriete soep en die moest ik natuurlijk met jullie delen. De soep is erg romig, barst van de vitaminen en heeft een heerlijke lichte kokos smaak.

Het hoofdingrediënt van deze broccolisoep met gerookte zalm is broccoli, wat veel vitamine K bevat. Deze vitamine speelt een rol in het behouden van sterke botten en gezonde bloedvaten. Alleen broccoli in een soep is ook een beetje saai, de kokosmelk maakt het wat meer speciaal. Als je kokosmelk koopt let dan altijd even op de ingrediënten. Soms worden er veel onnodige dingen aan toegevoegd. Door wat gerookte zalm aan de soep toe te voegen krijg je gelijk een portie gezonde vetten binnen. Zalm bevat omega-3 vetzuren, welke belangrijk zijn voor een gezond hart. Daarnaast is zalm ook een bron van eiwitten, vitaminen en mineralen. Een gezonde soep dus die ook nog eens erg lekker is. Zo zie je maar weer, gezond eten hoeft niet saai te zijn!

DSC03111.JPG

Recept broccolisoep met gerookte zalm

 

Ingrediënten
(Voor  4 kommen soep)

Soep
1 broccoli (500 gram)
200 ml kokosmelk
1200 ml water
2 blokjes groenten bouillon
2 teentjes knoflook
1 rode ui
Scheutje olijfolie (om in te bakken)

Garnering per kom 
30 gram gerookte zalm
1/2 eetlepel verse bieslook

Benodigdheden

Grote soeppan
Staafmixer

Bereiding

1. Snijd de ui en knoflook fijn.

2. Doe een scheutje olijfolie in een grote soeppan en bak de ui en knoflook beiden goudbruin.

3. Snijd de broccoli in roosjes en doe dit in de pan samen met 1 liter water. Breng de soep aan de kook en kook 15 minuten.

4. Voeg daarna de kokosmelk en het bouillonblokje toe. Mix het door elkaar en pureer het met een staafmixer.

5. Proef even of de smaak goed genoeg is voor je, je kunt er altijd nog wat extra zout aan toevoegen.

6. Doe de soep in een kom en garneer met gerookte zalm en fijngesneden bieslook.

SONY DSC

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi


Nee, bedankt!