HAVERMOUT CAKE MET BANAAN EN PECANNOTEN

SONY DSC

Een paar dagen geleden deelde ik een foto van deze cake op mijn Facebookpagina. Iedereen was erg enthousiast dus hier is het recept voor jullie. Deze havermout cake met banaan en pecannoten bevat veel ingrediënten die goed zijn voor je lichaam. Het hoofdingrediënt is havermeel, een meelsoort die je makkelijk zelf kunt maken. Je doet namelijk wat havervlokken in je keukenmachine, zet hem aan en na een paar minuten ontstaat er havermeel.

Haver is rijk aan vitamine B, magnesium en bovendien ook een goede bron van langzame koolhydraten. Het geeft je een energieboost en zorgt er voor dat je langer verzadigd bent. De banaan bevat ook veel vezels, welke zorgen voor een goede stoelgang. Daarnaast geeft de banaan de cake een lekkere zoete smaak.  Ook heb ik wat pecannoten toegevoegd, waardoor de cake lekker knapperig wordt.

Je kunt de cake in plakjes snijden en bewaren als gezonde snack. Of je nodigt wat vrienden uit zodat je samen kunt smikkelen van een lekker plakje cake bij de koffie. Wat je ook doet, deze cake is zeker het proberen waard.

SONY DSCIngrediënten

200 gram havermeel
150 ml sojamelk
3 eieren
3 eetlepels cacao
2 theelepels bakpoeder
90 ml ahorn siroop
90 ml plantaardige olie
1 banaan
40 gram pecan noten
Paar snufjes zout

Benodigdheden
Oven
Bakpapier
Kom
Cakevorm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C. Doe alle ingrediënten behalve de banaan in een grote kom. Roer het even goed door elkaar, dit kan met een lepel of met een mixer. Doe daarna wat bakpapier in de cakevorm en doe het deeg in de vorm. Halveer de banaan en leg deze bovenop het deeg. Bak de cake in 30 minuten goudbruin en gaar Soms kan het wat langer duren, prik even met een satéprikker in de cake om te zien of deze al gaar is. Wanneer de prikker er droog uit komt is de cake gaar.

SONY DSC