fbpx ...

Deze cake met chocolade en banaan is echt om van te smullen! Een gezond cake recept wat niet alleen erg lekker is, maar ook boordevol goede voedingsstoffen zit. Een paar dagen geleden deelde ik een foto van deze cake op Facebook. Iedereen reageerde erg enthousiast, dus hier is het recept voor jullie. Deze cake met chocolade en banaan bevat veel ingrediënten die goed zijn voor je lichaam. Zo bevat deze gezonde cake cacao, banaan, havermeel en ahorn siroop. Een heerlijke cake die ook nog eens helemaal Zonderzooi-proof is!

 

Cake met chocolade en banaan

 

Het hoofdingrediënt is havermeel, een meelsoort die je makkelijk zelf kunt maken. Je doet namelijk wat havervlokken in je keukenmachine, zet hem aan en na een paar minuten ontstaat er havermeel. Zo makkelijk is het! Je kan havermeel trouwens ook gewoon kopen in de supermarkt. Haver is rijk aan vitamine B, magnesium en bovendien ook een goede bron van langzame koolhydraten. Het geeft je een energie boost en zorgt er voor dat je langer verzadigd bent. De banaan bevat veel vezels, welke zorgen voor een goede stoelgang. Daarnaast geeft de banaan deze cake een lekkere zoete smaak. Ook heb ik wat pecannoten toegevoegd, waardoor de cake lekker knapperig wordt.

Je kunt de cake in plakjes snijden en bewaren als gezonde snack. Of je nodigt wat vrienden uit zodat je samen kunt smikkelen van een lekker plakje cake bij de koffie. Wat je ook doet, deze cake is zeker het proberen waard!

Deze cake met chocolade en banaan is:

  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Makkelijk om te maken
  • Heerlijk als tussendoortje
  • Rijk aan vezels

Laat je me weten wat je van deze cake met chocolade en banaan vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

cake-met-chocolade-en-banaan

cake-met-chocolade-en-banaan

 

 

Recept cake met chocolade en banaan

 

Ingrediënten
(Voor een cake)

200 gram havermeel
150 ml plantaardige melk (sojamelk, havermelk etc.)
3 eieren
3 eetlepels cacao
2 theelepels bakpoeder
90 ml ahorn siroop
90 ml plantaardige olie
1 banaan
40 gram pecannoten
Paar snufjes zout

 

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Kom
Cakevorm

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Doe alle ingrediënten behalve de banaan in een grote kom. Roer het even goed door elkaar, dit kan met een lepel of met een mixer.

3. Doe daarna wat bakpapier in de cakevorm en giet het deeg in de vorm.

4. Halveer de banaan en leg deze bovenop het deeg.

5. Bak de cake in 30 minuten goudbruin en gaar. Soms kan het wat langer duren, prik even met een satéprikker in de cake om te zien of deze al gaar is. Wanneer de prikker er droog uit komt is de cake gaar.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz