cake met chocolade en banaan

Deze cake met chocolade en banaan is echt om van te smullen! Een paar dagen geleden deelde ik een foto van deze cake op mijn Facebookpagina. Iedereen was erg enthousiast dus hier is het recept voor jullie. Deze cake met chocolade en banaan bevat veel ingrediënten die goed zijn voor je lichaam. Het hoofdingrediënt is havermeel, een meelsoort die je makkelijk zelf kunt maken. Je doet namelijk wat havervlokken in je keukenmachine, zet hem aan en na een paar minuten ontstaat er havermeel.

Haver is rijk aan vitamine B, magnesium en bovendien ook een goede bron van langzame koolhydraten. Het geeft je een energieboost en zorgt er voor dat je langer verzadigd bent. De banaan bevat ook veel vezels, welke zorgen voor een goede stoelgang. Daarnaast geeft de banaan de cake een lekkere zoete smaak.  Ook heb ik wat pecannoten toegevoegd, waardoor de cake lekker knapperig wordt.

Je kunt de cake in plakjes snijden en bewaren als gezonde snack. Of je nodigt wat vrienden uit zodat je samen kunt smikkelen van een lekker plakje cake bij de koffie. Wat je ook doet, deze cake is zeker het proberen waard.

 

Laat je me weten wat je van deze cake met chocolade en banaan vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

cake met chocolade en banaan

 

Recept cake met chocolade en banaan

 

 

Ingrediënten

200 gram havermeel
150 ml sojamelk
3 eieren
3 eetlepels cacao
2 theelepels bakpoeder
90 ml ahorn siroop
90 ml plantaardige olie
1 banaan
40 gram pecan noten
Paar snufjes zout

 

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Kom
Cakevorm

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Doe alle ingrediënten behalve de banaan in een grote kom. Roer het even goed door elkaar, dit kan met een lepel of met een mixer.

3. Doe daarna wat bakpapier in de cakevorm en doe het deeg in de vorm.

4. Halveer de banaan en leg deze bovenop het deeg.

5. Bak de cake in 30 minuten goudbruin en gaar. Soms kan het wat langer duren, prik even met een satéprikker in de cake om te zien of deze al gaar is. Wanneer de prikker er droog uit komt is de cake gaar.

 

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel mijn nieuwste e-book!

 

SONY DSC

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Meld je aan voor de Zonderzooi update. Twee keer per maand krijg je een mail met alle nieuwe recepten en artikelen.