Deze bliss balls met pecannoten zijn een heerlijke snack om te serveren als er vrienden op de koffie komen. Zijn jullie ook zo gek op bliss balls? Ik maak vaak een voorraadje van deze raw balletjes. Erg makkelijk om te maken en veel gezonder dan een koekje bij de koffie. Bovendien zijn ze handig als gezonde snack voor op je werk of als tussendoortje onderweg.

Bliss balls zijn ook erg gezond. Zo zitten ze boordevol vitaminen, vezels en gezonde vetten. Wist je dat pecannoten een bron zijn van vitamine E? Daarnaast zitten ze boordevol vezels, welke belangrijk zijn voor een goede stoelgang. Bovendien bevatten pecannoten magnesium, een mineraal wat belangrijk is voor de botopbouw. Als je geen fan bent van kokos kun je de kokos ook weglaten uit het recept, zonder de kokos zijn de balletjes ook om van te smullen.

Ga jij deze bliss balls met pecannoten proberen? Laat me dan vooral even weten wat je er van vond. Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

Recept bliss balls met pecannoten

 

Ingrediënten
(Voor tien bliss balls)

80 gram pecan noten
12 medjoul dadels
40 gram gemalen kokos

Benodigdheden

Keukenmachine

Bereiding

1. Zorg er voor dat de dadels ontpit zijn. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en mix in een paar minuten fijn.

2. Rol met je handen tien balletjes van het mengsel.

3. Zet ze even tien minuten in de koelkast om hard te worden.

 

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het Happy Healthy Body e-book.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach bij Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Laatste artikelen van Zonderzooi


Nee, bedankt!