Deze bliss balls met pecannoten zijn een heerlijke snack om te serveren als er vrienden op de koffie komen. Zijn jullie ook zo gek op bliss balls? Ik maak vaak een voorraadje van deze raw balletjes. Erg makkelijk om te maken en veel gezonder dan een koekje bij de koffie. Bovendien zijn ze handig als gezonde snack voor op je werk of als tussendoortje onderweg.

Bliss balls zijn ook erg gezond. Zo zitten ze boordevol vitaminen, vezels en gezonde vetten. Wist je dat pecannoten een bron zijn van vitamine E? Daarnaast zitten ze boordevol vezels, welke belangrijk zijn voor een goede stoelgang. Bovendien bevatten pecannoten magnesium, een mineraal wat belangrijk is voor de bot opbouw. Als je geen fan bent van kokos kun je de kokos ook weglaten uit het recept, zonder de kokos zijn de balletjes ook om van te smullen.

 

Ga jij deze bliss balls met pecannoten proberen? Laat me dan vooral even weten wat je er van vond. Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

bliss balls met pecannoten

bliss balls met pecannoten

 

Recept bliss balls met pecannoten

 

Ingrediënten
(Voor tien bliss balls)

80 gram pecan noten
12 medjoul dadels
40 gram gemalen kokos

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereiding

1. Zorg er voor dat de dadels ontpit zijn. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en mix in een paar minuten fijn.

2. Rol met je handen tien balletjes van het mengsel.

3. Zet ze even tien minuten in de koelkast om hard te worden.

 

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel mijn nieuwste e-book!