ZOETE AARDAPPEL FRIETJES

 

Zoete aardappel frietjes zijn al een aantal jaar erg populair, altijd fijn om te weten hoe je de lekkerste versie maakt. Ze zijn erg makkelijk om te maken, hoewel er nog steeds veel mensen gewone friet verkiezen boven zoete aardappel friet. Gewone friet wordt vaak gebakken in olie, waardoor het veel verzadigde vetten bevat. Door de frietjes te grillen in de oven zijn ze een stuk gezonder en kun je genieten van friet zonder enig schuldgevoel.

Deze frietjes zijn heerlijk in combinatie met guacamole, ook een stuk gezonder dan mayonaise. Guacamole bevat veel onverzadigde vetzuren, welke je cholesterol gehalte verlagen en de kans op hart- en vaatziekte verkleinen. Een kleine salade erbij en je diner is klaar.

Ingrediënten
(Voor een persoon)

1 middelgrote zoete aardappel
Snufje paprika poeder

Benodigdheden
Oven
Bakpapier

Bereiding
Verwarm je oven voor op 200 ˚C. Was de zoete aardappel en snijd er frietjes van met een groot scherp mes. Leg een velletje bakpapier op de ovenplaat en verdeel de frietjes er over heen. Besprenkel ze met paprika poeder en bak ze 40 minuten in de oven.

Om ze extra crunchy te maken kun je ze 30 minuten bakken op hete lucht stand en daarna 10 minuten op de grill stand. Haal er even eentje uit om te proeven of ze gaar zijn, zo niet laat ze dan wat langer in de oven liggen.