fbpx ...

Zoete aardappel friet is al een aantal jaar erg populair, altijd fijn om te weten hoe je de lekkerste versie maakt. Ze zijn erg makkelijk om te maken, hoewel er nog steeds veel mensen gewone friet verkiezen boven zoete aardappel friet. Gewone friet wordt vaak gebakken in olie, waardoor het veel verzadigde vetten bevat. Door de frietjes te grillen in de oven zijn ze een stuk gezonder en kun je genieten van friet zonder enig schuldgevoel.

 

Zoete aardappel friet

 

Deze frietjes zijn heerlijk in combinatie met vegan avocado pesto. Ook een stuk gezonder dan mayonaise. De vegan avocado pesto bevat veel onverzadigde vetzuren, welke je cholesterol gehalte verlagen en de kans op hart- en vaatziekte verkleinen. Een kleine salade erbij en je diner is klaar!

Deze zoete aardappel frietjes zijn:

  • Glutenvrij
  • Rijk aan vitaminen en mineralen
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze zoete aardappel friet vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

zoete-aardappel-friet

 

Recept zoete aardappel friet

 

Ingrediënten
(Voor vier personen)

3 middelgrote zoete aardappels
Paar snufjes paprika poeder

 

Benodigdheden

Oven
Bakpapier

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

2. Was de zoete aardappels en snijd er frietjes van met een groot scherp mes.

3. Leg een velletje bakpapier op de ovenplaat en verdeel de frietjes er over heen. Besprenkel ze met paprika poeder en bak ze 40 minuten in de oven.

Tip: Om ze extra crunchy te maken kun je ze 30 minuten bakken op hete lucht stand en daarna 10 minuten op de grill stand. Haal er even eentje uit om te proeven of ze gaar zijn, zo niet laat ze dan wat langer in de oven liggen.

Kan je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Bestel dan het Genieten Zonder Zooi ebook boordevol gezonde recepten en een voedingsschema voor 14 dagen. 

info@zonderz