HEALTHY BEN & JERRY’S

 

Zodra het buiten kouder wordt vind iedereen het heerlijk om ’s avonds op de bank te zitten met een bak Ben & Jerry’s. Ja, ook ik vind dat heerlijk. Mijn favoriete smaak is ‘utter peanut butter clutter’: romig ijs met pindakaas erdoorheen. Maar na het eten van een flinke portie Ben & Jerry’s voel ik me vaak ongezond. Het bevat namelijk veel zooi zoals room, geraffineerde suikers en e-nummers. Daarom heb ik speciaal voor jullie een gezondere versie gemaakt. Deze versie is niet alleen gezonder maar ook een stuk goedkoper om te maken. Bovendien word je er net zo blij van!

Het hoofdingrediënt van dit ijs zijn bananen. Hoe rijper de bananen, hoe lekkerder het ijs wordt. Als je bananen hebt met bruine spikkels zou ik deze vooral in de vriezer leggen en gebruiken voor dit recept. Ook bevat deze healthy Ben & Jerry’s pure chocolade, welke veel antioxidanten bevatten die je stressniveau verlagen. Een klein blokje chocolade elke dag is dus helemaal niet slecht voor je lichaam.

Ingrediënten
(Voor een bak ijs)

4 bevroren bananen
100 ml plantaardige melk (sojamelk, havermelk etc.)
50 gram pure chocolade >85%
2 grote eetlepels naturel pindakaas
30 gram walnoten

Benodigdheden
Keukenmachine

Bereiding
Zorg er voor dat de bananen bevroren zijn voordat je dit recept maak. Dit doe je door de bananen zonder schil een nachtje (of een paar uur) in de vriezer te leggen. Haal de bananen even tien minuten uit de vriezer zodat ze makkelijk te mixen zijn. Doe de bananen in plakjes samen met de plantaardige melk in de keukenmachine en mix. Laat het mixen totdat je een romige substantie hebt. Breek daarna de chocolade in stukjes en voeg het samen met de walnoten en pindakaas toe. Mix het even een halve minuut.

Doe het mengsel in een afsluitbare plastic bak en zet het een paar uur in de vriezer. Serveer het ijs met walnoten en stukjes chocolade.