fbpx ...

Dit gezond Ben & Jerry’s ijs moet je proeven! Zodra het buiten kouder wordt vind ik het heerlijk om ’s avonds op de bank te zitten met een bak Ben & Jerry’s. Ja hoor, ook ik heb zo mijn verslavingen. Mijn favoriete smaak is Utter Peanut Butter Clutter: romig ijs met pindakaas erdoorheen. Maar na het eten van een flinke portie Ben & Jerry’s voel ik me vaak ongezond en opgeblazen. Dit ijs bevat namelijk veel zooi zoals room, geraffineerde suikers en e-nummers. Daarom heb ik speciaal voor jullie een Zonderzooi-proof versie gemaakt: gezond Ben & Jerry’s ijs! Dit ijs is niet alleen gezonder, maar ook een stuk goedkoper dan een gewone bak Ben & Jerry’s. Bovendien word je er net zo blij van!

 

Gezond Ben & Jerry’s ijs

 

Dit ijs heb ik gemaakt met bananen, plantaardige melk, pure chocolade en walnoten. Daarom is dit recept dus ook 100% vegan! Bij de bananen is het vooral belangrijk dat ze lekker rijp zijn, dan hebben ze namelijk veel meer smaak. Als je bananen hebt met bruine spikkels zou ik deze vooral in de vriezer leggen en gebruiken voor dit ijs recept. Ook bevat dit gezond Ben & Jerry’s ijs pure chocolade, welke veel antioxidanten bevatten. Cacao is rijk aan antioxidanten en staat erom bekend dat het je stress verminderd. Een klein blokje chocolade elke dag is dus helemaal niet slecht voor je lichaam! Genoeg redenen dus om dit gezonde ijs eens te maken en lekker van te smullen.

Dit gezond Ben & Jerry’s ijs is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Rijk aan antioxidanten

Laat je me weten wat je van dit gezond Ben & Jerry’s ijs vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

gezond-ben-en-jerrys-ijs

gezond-ben-en-jerrys-ijs

 

Recept gezond Ben & Jerry’s ijs

 

Ingrediënten
(Voor een bak ijs)

4 bevroren bananen (liefst hele rijpe met zwarte spikkels)
100 ml plantaardige melk, bijvoorbeeld rijst drink of havermelk)
50 gram pure chocolade
2 grote eetlepels 100% puur pindakaas
30 gram walnoten

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereiding

1. Zorg er voor dat de bananen bevroren zijn. Leg de bananen zonder schil minimaal 4 uur (of een nacht) in de vriezer.

2. Haal de bananen tien minuten uit de vriezer zodat ze makkelijk te mixen zijn. Doe de bananen met de plantaardige melk in de keukenmachine en mix tot er een romige substantie ontstaat.

3. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe, samen met de walnoten en pindakaas. Mix het een halve minuut in de keukenmachine.

4. Doe het mengsel in een afsluitbare plastic bak en zet het een paar uur in de vriezer. Serveer het ijs met walnoten en stukjes chocolade.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz