Dit gezond Ben & Jerry’s ijs moet je proeven! Zodra het buiten kouder wordt vind iedereen het heerlijk om ’s avonds op de bank te zitten met een bak Ben & Jerry’s. Ja, ook ik vind dat lekker. Mijn favoriete smaak is Utter Peanut Butter Clutter: romig ijs met pindakaas erdoorheen. Maar na het eten van een flinke portie Ben & Jerry’s voel ik me vaak ongezond. Het bevat namelijk veel zooi zoals room, geraffineerde suikers en e-nummers. Daarom heb ik speciaal voor jullie een gezondere versie gemaakt. Deze versie is niet alleen gezonder maar ook een stuk goedkoper om te maken. Bovendien word je er net zo blij van!

Het hoofdingrediënt van dit ijs zijn bananen. Hoe rijper de bananen, hoe lekkerder het ijs wordt. Als je bananen hebt met bruine spikkels zou ik deze vooral in de vriezer leggen en gebruiken voor dit recept. Ook bevat deze healthy Ben & Jerry’s pure chocolade, welke veel antioxidanten bevatten die je stressniveau verlagen. Een klein blokje chocolade elke dag is dus helemaal niet slecht voor je lichaam.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

Recept gezond Ben & Jerry’s ijs

 

Ingrediënten
(Voor een bak ijs)

4 bevroren bananen
100 ml Kokos & Rijst melk (Zonnatura)
50 gram pure chocolade
2 grote eetlepels 100% puur pindakaas
30 gram walnoten

 

Benodigdheden

Keukenmachine

Bereiding

1. Zorg er voor dat de bananen bevroren zijn. Leg de bananen zonder schil minimaal 4 uur (of een nacht) in de vriezer.

2. Haal de bananen tien minuten uit de vriezer zodat ze makkelijk te mixen zijn. Doe de bananen met de Kokos & Rijst melk in de keukenmachine en mix tot er een romige substantie ontstaat.

3. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe, samen met de walnoten en pindakaas. Mix het een halve minuut in de keukenmachine.

4. Doe het mengsel in een afsluitbare plastic bak en zet het een paar uur in de vriezer. Serveer het ijs met walnoten en stukjes chocolade.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi