fbpx ...

Deze appel muffins zijn echt verrukkelijk! Dit weekend ben ik aan de slag gegaan met het bakken van deze appel muffins, omdat het te lang geleden was dat ik ze gemaakt heb. Tijdens het bakken van deze appel muffins rook mijn huis heerlijk, dit deed mij denken aan de versgebakken appeltaart bij mijn oma. Het bakken van deze muffins is daarom ook erg leuk om te doen op een zondagmiddag, samen met je kinderen. Voor dit recept heb je maar een aantal ingrediënten nodig, omdat ik wel van makkelijke recepten houd. Misschien heb je al een appel, ei en kaneel in huis en kan je zo aan de slag!

 

Appel muffins met kaneel

 

Voor deze appel muffins maak ik gebruik van sojamelk. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een andere plantaardige melk, zoals rijstmelk of amandelmelk. Dit maakt de muffins lactosevrij, wat ideaal is voor mensen met een lactose allergie. Daarnaast zitten er ongezouten noten in die zorgen voor een portie gezonde vetten. Het havermeel zorgt voor wat extra vezels en vitamine B12. De ahorn siroop geeft een zoete smaak, samen met de appel waar dan weer de vitamines A en C in zitten. Nu genoeg informatie, laten we gaan bakken!

Deze appel muffins zijn:

  • Lactosevrij
  • Glutenvrij (gebruik speciaal glutenvrij havermeel voor mensen met een glutenallergie)
  • Makkelijk om te maken
  • Kids-proof
  • Boordevol gezonde vetten

Laat je me weten wat je van deze appel muffins vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

Appel-muffins

 

Recept appel muffins met kaneel

 

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oven

 

Ingrediënten
(Voor acht appel muffins)

100 ml plantaardige melk, zoals havermelk of sojamelk
60 ml plantaardige olie
130 gram (glutenvrij) havermeel
20 gram ongezouten noten
1 ei
½ appel
60 ml ahorn siroop
1,5 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
Paar snufjes zout

 

Benodigdheden

Grote kom
Oven
8 muffin vormpjes

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

2. Doe de sojamelk, olie, havermeel en ei samen in een grote kom. Roer het even goed door.

3. Snijd de appel in kleine stukjes en voeg toe.

4. Voeg daarna ahorn siroop, bakpoeder, zout, noten en kaneel toe en roer even door.

5. Verdeel het mengsel over de muffin vormpjes en zorg dat ze voor ¾ gevuld zijn.

6. Bak ze 30 minuten in de oven goudbruin. Haal ze er uit en laat ze nog een kwartier afkoelen voordat je ze opeet.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

Latest posts by Kaya (see all)