APPEL EN KANEEL MUFFINS

De winter komt er aan, tijd voor echte winterse recepten. Ik ben niet echt een kei in bakken, bijna alles wat ik in de oven doe komt er zwart of misvormd uit. Dat is ook een van de redenen waarom ik veel raw recepten deel, deze mislukken namelijk nooit. Hoe dan ook, deze keer lukte het wel en de muffins zijn heerlijk! Ze zijn zoet, zacht en hebben een beetje een bite. Zo’n soort muffin die smaakt naar je oma’s appeltaart, alleen dan de gezondere versie. Door havermeel in plaats van gewoon meel te gebruiken zorg je er voor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Haver heeft namelijk een lage glycemische index en zit bovendien boordevol vezels. Daardoor kun je deze muffins ook best als gezonde snack eten.

Als je een keukenmachine hebt is het erg makkelijk je eigen havermeel te maken. Doe wat havervlokken in je keukenmachine, zet hem op de hoogste stand en na een paar minuten heb je meel. Pas op: na het maken van deze muffins is je keuken gevuld met een heerlijke geur en wil iedereen de muffins proeven. En eigenlijk zijn ze veel te lekker om te delen.

Ingrediënten
(Voor acht muffins)

100 ml sojamelk
60 ml plantaardige olie
130 gram havermeel
20 gram ongezouten noten
1 ei
½ appel
60 ml ahorn siroop
1,5 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
Paar snufjes zout

Benodigdheden
Grote kom
Oven
8 muffin vormpjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Doe de sojamelk, olie, havermeel en ei samen in een grote kom. Roer het even goed door. Snijd de appel in kleine stukjes en voeg toe. Voeg daarna ahorn siroop, bakpoeder, zout, noten en kaneel toe en roer even door. Verdeel het mengsel over de muffin vormpjes en zorg dat ze voor ¾ gevuld zijn. Bak ze 30 minuten in de oven goudbruin. Haal ze er uit en laat ze nog een kwartier afkoelen voordat je ze opeet.