fbpx ...

Borough Market is één van de grootste en oudste food markets van Londen. De sfeer is erg gezellig en je kunt veel verschillende dingen proeven. Laatst was ik in Londen en natuurlijk kon ik het niet laten om een bezoekje te brengen aan Borough Market. Deze knusse markt heeft ongeveer zeventig verschillende kramen, dus je kan hier gerust een middag spenderen. Echt een hemel op aarde voor foodies. Deze markt heeft het allemaal: falafel, truffelolie, gezonde repen, verse sappen, donuts én carrot cakes. Ook zijn er verschillende soorten keukens om van te proeven, zoals Arabisch, Spaans of Indisch. Mijn tip: ga hier met een lege maag naartoe en haal bij elk kraampje wat lekkers.

 

Dé food market van Londen: Borough Market

 

borough-market-londen

borough-market-londen

borough-market-londen

 

Er zijn veel kramen waar vers fruit en groenten wordt aangeboden. Ook hebben ze hier veel tropische fruitsoorten, zoals dragonfruit en rambutan uit Azië. Haal hier wat verse frambozen als snack of wat groenten voor je avondmaal. Er is ook een kraampje wat heerlijk versgebakken brood verkoopt. Door de geur alleen al wil je wel alles proeven. Haal hier wat vers brood en een heerlijke dip bij een ander kraampje, zo kun je er ook thuis nog lekker van genieten.Ook voor vegans zijn er veel opties, zoals verse smoothies, Indiase hapjes en heerlijke verse salades.

 

borough-market-londen

borough-market-londen

 

Hummus, falafel en baba ganoush

 

Ik probeerde deze gezonde granola mix met kokos en het smaakte echt heerlijk. Je betaalt wel ontzettend veel voor een zakje granola, maar dat is natuurlijk overal in Londen. Wel heel erg leuk om hier wat leuke foodie souvenirs mee te nemen voor thuis. Ook vind je op Borough Market veel lekkere gerechten uit het Midden-Oosten zoals hummus, baba ganoush, falafel en tabouleh.

 

juice-met-wortel

 

Juice bars bij Borough Market

 

Als je een verfrissend sapje nodig hebt ben je bij Borough Market aan het goede adres. Zo zijn er verschillende juice bars waar je zelf je favoriete sapje kunt samenstellen. Ik bestelde hier een juice met wortel, appel en gember. Dit dronk ik vaak in Bali en gaat nooit vervelen. Wil je ook een kijkje nemen bij Borough Market? Neem dan de metro naar London Bridge, daar ligt de Borough Market tegenover. Kan je gelijk wat mooie foto’s maken als je bij de London Bridge bent! Wil je meer weten over Borouugh Market? Klik dan hier.

Ben je benieuwd naar al mijn tips voor Londen? Lees dan hier over de leukste Londen hotspots!

 

info@zonderz