Deze wrap pizza met tonijn is zo klaar en echt om van te smullen. Pizza is dé oplossing op alles. Als je je even rot voelt, als je wat te vieren hebt of gewoon omdat je geen zin hebt om te koken: pizza is always a good idea. Een normale pizza uit de supermarkt bevat ongeveer 1000 calorieën. Best veel als je je beseft dat de gemiddelde calorie inname van een vrouw 200 calorieën is. Bovendien bevatten de meeste pizza’s zo veel onnatuurlijke toevoegingen die niet goed zijn voor een gezond lichaam.

Vandaar dat ik dit recept van deze heerlijke wrap pizza met tonijn met jullie deel. Deze pizza smaakt als een gewone tonijnpizza, maar bevat veel minder calorieën. Ook is de pizza gemaakt van voedzame ingrediënten zoals olijven, tonijn en rucola. De pizza wordt lekker crispy door het gebruik van een volkoren wrap in plaats van deeg. Bovendien is het ook nog eens erg simpel om te maken. Je hoeft alleen even de saus te maken, de pizza te versieren en de wrap een kwartiertje in de oven te zetten.

SONY DSC

 

Recept wrap pizza met tonijn

 

Ingrediënten
(Voor een pizza)

1 volkoren wrap
150 ml gezeefde tomaten
1 grote eetlepel tomatenpuree
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 teentje knoflook
1/2 ui
10 zwarte olijven
1 trostomaat
1/2 blikje tonijn
5 zongedroogde tomaten (in olijfolie)
Handje rucola

 

Benodigdheden

Oven
Kom
Knoflookpers

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Pers de knoflook met een knoflookpers en doe deze samen met de gezeefde tomaten, tomatenpuree en Italiaanse kruiden in een kom. Roer dit even goed door elkaar.

3. Snijd de ui, tomaat en olijven in ringen. Besmeer de wrap met de saus en verdeel de ui, tomaten en olijven over de wrap. Verdeel daarna de tonijn en zongedroogde tomaten ook over de wrap.

4. Bak de wrap 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer de pizza met een handje verse rucola.

SONY DSC

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi