WRAP PIZZA MET TONIJN

SONY DSC

Pizza is dé oplossing op bijna alles. Als je je even rot voelt, als je wat te vieren hebt of gewoon omdat je geen zin hebt om te koken: pizza is always a good idea. Een normale pizza uit de supermarkt bevat ongeveer duizend calorieën. Best veel als je je beseft dat de gemiddelde calorie inname van een vrouw tweeduizend calorieën is. Bovendien bevatten de meeste pizza’s zo veel onnatuurlijke toevoegingen dat het niet goed is voor je lichaam.

Vandaar dat ik dit recept van deze heerlijke skinny tonijn pizza met jullie deel. Deze pizza smaakt als een gewone tonijnpizza, maar bevat veel minder calorieën. Ook is de pizza gemaakt van voedzame ingrediënten zoals olijven, tonijn en rucola.

De pizza wordt lekker crispy door het gebruik van een volkoren wrap in plaats van deeg. Bovendien is het ook nog eens erg simpel om te maken. Je hoeft alleen even de saus te maken, de pizza te versieren en de wrap een kwartiertje in de oven te zetten.

Ingrediënten
(Voor een pizza)

1 volkoren wrap
150 ml gezeefde tomaten
1 grote eetlepel tomatenpuree
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 teentje knoflook
1/2 ui
10 zwarte olijven
1 trostomaat
1/2 blikje tonijn
5 zongedroogde tomaten (in olijfolie)
Handje rucola

Benodigdheden
Oven
Kom
Knoflookpers

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C. Pers de knoflook met een knoflookpers en doe deze samen met de gezeefde tomaten, tomatenpuree en Italiaanse kruiden in een kom. Roer dit even goed door elkaar. Snijd daarna de ui, tomaat en olijven in ringen. Besmeer de wrap met de saus en verdeel de ui, tomaten en olijven over de wrap. Ten slotte verdeel je de tonijn en zongedroogde tomaten ook over de wrap.

Bak de wrap 10-15 minuten in de oven, totdat de uien goudbruin gekleurd zijn. Garneer de pizza met een handje verse rucola.

SONY DSC