Deze wrap pizza met tonijn is zo klaar en echt om van te smullen. Pizza is dé oplossing op alles, toch? Als je je even rot voelt, als je wat te vieren hebt of gewoon omdat je geen zin hebt om te koken: pizza is always a good idea. Een normale pizza uit de supermarkt bevat ongeveer 1000 calorieën. Best veel als je je beseft dat de gemiddelde calorie inname van een vrouw 2000 calorieën is! Bovendien bevatten de meeste pizza’s zo veel onnatuurlijke toevoegingen die niet goed zijn voor een gezond lichaam.

 

Gezonde wrap pizza met tonijn

 

Vandaar dat ik dit recept van deze heerlijke wrap pizza met tonijn met jullie deel. Deze pizza smaakt als een gewone tonijnpizza, maar bevat veel minder calorieën. Ook is de pizza gemaakt van voedzame ingrediënten zoals olijven, tonijn en rucola. De pizza wordt lekker crispy door het gebruik van een volkoren wrap in plaats van deeg. Bovendien is het ook nog eens erg simpel om te maken. Je hoeft alleen even de saus te maken, de pizza te versieren en de wrap een kwartiertje in de oven te zetten. Moeilijker wordt het niet! Ook erg leuk om een wrap pizza party te houden en voor iedereen een heerlijke wrap pizza met tonijn te maken. Zelfs kinderen zijn er dol op!

Deze wrap pizza met tonijn is:

  • Rijk aan eiwitten
  • Boordevol vitaminen en mineralen
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze wrap pizza met tonijn vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

wrap-pizza-met-tonijn

 

Recept wrap pizza met tonijn

 

Ingrediënten
(Voor een pizza)

1 volkoren of meergranen wrap
150 ml gezeefde tomaten
1 grote eetlepel tomatenpuree
1 theelepel Italiaanse kruiden
Teentje knoflook
Een halve ui
10 zwarte olijven
1 trostomaat
Half blikje tonijn in olijfolie
5 zongedroogde tomaten (in olijfolie)
Handje rucola

 

Benodigdheden

Oven

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Pers de knoflook met een knoflookpers en doe deze samen met de gezeefde tomaten, tomatenpuree en Italiaanse kruiden in een kom. Roer dit even goed door elkaar.

3. Snijd de ui, tomaat en olijven in ringen. Besmeer de wrap met de saus en verdeel de ui, tomaten en olijven over de wrap. Verdeel daarna de tonijn en zongedroogde tomaten ook over de wrap.

4. Bak de wrap 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer de pizza met een handje verse rucola.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

wrap-pizza-met-tonijn

info@zonderz