RAW PEPERNOTEN

 

 

SONY DSC

Als klein meisje was ik altijd al fan van pepernoten. De gewone vond ik eigenlijk altijd het lekkerst, hoewel ik tegenwoordig ook gek ben op truffelpepernoten. Aangezien ik zo puur mogelijk eet besloot ik eens een raw versie te maken van mijn favoriete Sinterklaas snack. Gewone pepernoten zijn gemaakt van meel, boter, suiker en specerijen, maar deze pepernoten bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten. Daar wordt je lichaam ook blij van.

Een ander pluspunt aan dit recept is dat je geen oven nodig hebt. Je hebt alleen een keukenmachine nodig en misschien wil je dochter of zoon graag helpen met pepernoten rollen. Dit recept is voor 25 pepernoten, ongeveer een bakje vol. Maak een voorraadje en smikkel ze op tijdens pakjesavond.

 Ingrediënten
(Voor 25 pepernoten)

12 dadels
2 eetlepels Koek & Speculaas kruiden van Verstegen
50 gram gemengde noten
1 eetlepel rauwe honing
Een snufje zout

Benodigdheden
Keukenmachine

Bereiding
Zorg er voor dat alle dadels ontpit zijn. Doe de dadels daarna samen met de kruiden, noten, honing en een klein snufje zout in de keukenmachine. Mix het ongeveer vijf minuten zodat alles goed is fijngemalen.

Rol kleine balletjes van het mengsel, ongeveer 13 stuks. Snijd ze daarna doormidden en maak er met je handen de juiste pepernotenvorm van. Zet ze een halfuurtje in de koelkast om hard te worden.