Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Deze gezonde pepernoten moet je proeven! Ze zijn 100% raw en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Als klein meisje was ik altijd al fan van pepernoten. De gewone vond ik eigenlijk altijd het lekkerst, hoewel ik tegenwoordig ook gek ben op truffelpepernoten. Aangezien ik zo puur mogelijk eet besloot ik eens gezonde pepernoten te gaan maken.  Gewone pepernoten zijn gemaakt van meel, boter, suiker en specerijen, maar deze raw pepernoten bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten. Daar wordt je lichaam ook blij van.

Een ander pluspunt aan dit recept is dat je geen oven nodig hebt. Je hebt alleen een keukenmachine nodig en misschien wil je dochter of zoon graag helpen met pepernoten rollen. Dit recept is voor 25 pepernoten, ongeveer een bakje vol. Maak een voorraadje en smikkel ze op tijdens pakjesavond. Enjoy!

SONY DSC

Recept gezonde pepernoten

 

Ingrediënten
(Voor 25 pepernoten)

12 dadels
2 eetlepels Koek & Speculaas kruiden van Verstegen
50 gram gemengde noten
1 eetlepel rauwe honing
Een snufje zout

 

Benodigdheden

Keukenmachine

Bereiding

1. Zorg er voor dat alle dadels ontpit zijn.

2. Doe de dadels samen met de kruiden, noten, honing en een klein snufje zout in de keukenmachine. Mix het ongeveer vijf minuten zodat alles goed is fijngemalen.

3. Rol kleine balletjes van het mengsel, ongeveer 13 stuks.

4. Snijd ze daarna doormidden en maak er met je handen de juiste pepernotenvorm van.

5. Zet ze een halfuurtje in de koelkast om hard te worden.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach bij Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Laatste artikelen van Zonderzooi


Nee, bedankt!