Deze gezonde pepernoten moet je proeven! Ze zijn 100% raw en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Als klein meisje was ik altijd al fan van pepernoten. De gewone vond ik eigenlijk altijd het lekkerst, hoewel ik tegenwoordig ook gek ben op truffelpepernoten. Aangezien ik zo puur mogelijk eet besloot ik eens gezonde pepernoten te gaan maken.  Gewone pepernoten zijn gemaakt van meel, boter, suiker en specerijen, maar deze raw pepernoten bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten. Daar wordt je lichaam ook blij van.

Een ander pluspunt aan dit recept is dat je geen oven nodig hebt. Je hebt alleen een keukenmachine nodig en misschien wil je dochter of zoon graag helpen met pepernoten rollen. Dit recept is voor 25 pepernoten, ongeveer een bakje vol. Maak een voorraadje en smikkel ze op tijdens pakjesavond. Enjoy!

 

SONY DSC

 

 

Recept gezonde pepernoten

 

Ingrediënten
(Voor 25 pepernoten)

12 medjoul dadels
2 eetlepels Koek & Speculaas kruiden
50 gram gemengde noten
1 eetlepel honing
Snufje zout

 

Benodigdheden

Keukenmachi

 

Bereiding

1. Verwijder de pitten uit de dadels.

2. Doe de dadels samen met de kruiden, noten, honing en een klein snufje zout in de keukenmachine. Mix het een paar minuten tot alles goed is fijngemalen.

3. Rol 13 kleine balletjes van het mengsel.

4. Snijd ze daarna doormidden en maak er met je handen de juiste pepernotenvorm van.

5. Zet ze een kwartier in de koelkast om hard te worden.

 

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het Happy Healthy Body e-book.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

 

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.