Deze gezonde pepernoten moet je proeven! Ze zijn helemaal Zonderzooi-proof en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Als klein meisje was ik altijd al fan van pepernoten. Zodra de Sint weer in het land was lag onze snoepjesbak vaak gevuld met verschillende soorten pepernoten. De gewone variant vond ik eigenlijk altijd het lekkerst, hoewel ik tegenwoordig ook gek ben op truffelpepernoten. Aangezien ik zo puur mogelijk eet en jullie daar ook graag mee inspireer vond ik het leuk om een recept voor gezonde pepernoten te maken. De traditionele pepernoten zijn gemaakt van meel, boter, suiker en specerijen, maar deze gezonde pepernoten bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten. Zo kan je lekker genieten zonder schuldgevoel! Bovendien word je lichaam daar ook blij van.

 

Gezonde raw pepernoten

 

Een ander pluspunt aan dit pepernoten recept is dat je geen oven nodig hebt. Je hebt alleen een keukenmachine nodig en misschien wil een van je kids graag helpen met het rollen van de pepernoten. Pas maar op dat je het deeg niet opeet tijdens het rollen, want dankzij de zoete smaak is het best verslavend. Dit recept is voor 25 pepernoten, ongeveer een bakje vol. Maak een lekker voorraadje en smikkel ze op tijdens Pakjesavond. Enjoy!

Deze gezonde pepernoten zijn:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze gezonde pepernoten vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

gezonde-pepernoten

 

Recept gezonde pepernoten

 

Ingrediënten
(Voor 25 pepernoten)

12 medjoul dadels
2 eetlepels Koek & Speculaas kruiden
50 gram gemengde noten
1 eetlepel honing
Snufje zout

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereiding

1. Verwijder de pitten uit de dadels. Doe de dadels samen met de kruiden, noten, honing en een klein snufje zout in de keukenmachine. Mix het een paar minuten tot alles goed is fijngemalen.

2. Rol daarna 13 kleine balletjes van het mengsel.

3. Snijd elk balletje voorzichtig doormidden met een scherp mes en maak er met je handen de juiste pepernotenvorm van.

4. Zet ze daarna even een kwartier in de koelkast om hard te worden. Enjoy!

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken met suikers en weer lekker in je vel te zitten!