HUMMUS MET ZOETE AARDAPPEL

Zoete aardappels zijn super gezond, zo bevatten ze onder andere veel vezels, vitaminen en mineralen. Ook hebben ze een lage glycemische index (GI), wat betekent dat de suikers langzaam worden opgenomen in je bloed. Daardoor heb je minder snel honger of de neiging om wat slechts te snacken. Een gewone aardappel heeft een GI van 70, een zoete aardappel heeft een GI van 35.

Ik wilde eens wat nieuws proberen met zoete aardappel en zo kwam ik op het idee deze hummus te maken. Normaal gesproken gebruik je kikkererwten voor hummus, maar deze keer gebruik je zoete aardappels waardoor de hummus erg zoet wordt. Daarnaast heb ik wat cayennepeper toegevoegd voor wat extra pit. Cayennepeper zorgt er ook voor dat je metabolisme een boost krijgt. Dit recept is lekker om te maken als je een gezellige avond met vrienden gepland hebt. Wat lekkere toastjes en komkommer sticks erbij en aanvallen maar.

Ingrediënten
(Voor een schaaltje hummus)

250 gram zoete aardappel
1 eetlepel tahin (sesampasta)
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel komijn
1 theelepel cayennepeper
2 teentjes knoflook
Sap van een halve citroen
Een paar snufjes zout

Benodigdheden
Keukenmachine

Bereiding
Was de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Zet een pan met water op en kook de aardappels ongeveer 10-15 minuten. Doe daarna de zoete aardappel met de overige ingrediënten in de keukenmachine en mix totdat het romig is. Schraap even een paar keer met een lepel langs de randen van je keukenmachine zodat alle ingrediënten goed gemalen worden. Proef even of je de hummus goed vind, je kunt nu altijd nog wat extra cayenne peper, olijfolie of zout toevoegen. Zet de hummus een halfuur in de koelkast zodat deze afkoelt. Serveer met een scheut olijfolie en cayennepeper.

Advertisements

5 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Romina schreef:

  This Sounds lovely, I am always looking for new sweet potato recipes!

  1. zonderzooi schreef:

   Thank you Romina!

 2. Anna Daftari schreef:

  Hummus ❤ ❤ I would love to make hummus on my own but I just can not find tahini in the supermarkets 😦 love, Anna xx
  https://annadaftari.wordpress.com/

  1. zonderzooi schreef:

   That’s a pity Anna. maybe at an organic supermarket? I normally buy it there! If you have a food processor you could also easily make it by yourself. Just put about 400 grams of sesame seeds in the food processor for about 10-15 minutes and you’ll create tahini by yourself!

   1. Anna Daftari schreef:

    Thats a great tip thank u so much ❤

Laat hier een reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s