Hummus-met-zoete-aardappel

Deze hummus met zoete aardappel is ideaal voor bij de borrel. Zoete aardappels zijn super gezond, zo bevatten ze onder andere veel vezels, vitaminen en mineralen. Ook hebben ze een lage glycemische index (GI), wat betekent dat de suikers langzaam worden opgenomen in je bloed. Daardoor heb je minder snel honger of de neiging om wat slechts te snacken. Een gewone aardappel heeft een GI van 70, een zoete aardappel heeft een GI van 35.

Ik wilde eens wat nieuws proberen met zoete aardappel en zo kwam ik op het idee deze hummus te maken. Normaal gesproken gebruik je kikkererwten voor hummus, maar deze keer gebruik je zoete aardappels waardoor de hummus erg zoet wordt. Daarnaast heb ik wat cayennepeper toegevoegd voor wat extra pit. Cayennepeper zorgt er ook voor dat je metabolisme een boost krijgt. Deze hummus met zoete aardappel is lekker om te maken als je een gezellige avond met vrienden gepland hebt. Wat lekkere toastjes en komkommer sticks erbij en aanvallen maar.

 

Laat je me weten wat je van deze hummus met zoete aardappel vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

Recept hummus met zoete aardappel

 

Ingrediënten
(Voor een schaaltje hummus)

250 gram zoete aardappel
1 eetlepel tahin (sesampasta)
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel komijn
1 theelepel cayennepeper
2 teentjes knoflook
Sap van een halve citroen
Een paar snufjes zout

Benodigdheden

Keukenmachine

Bereiding

1. Was de zoete aardappels en snijd ze in blokjes.

2. Zet een pan met water op en kook de aardappels ongeveer 10-15 minuten.

3. Doe daarna de zoete aardappel met de overige ingrediënten in de keukenmachine en mix totdat het romig is. Schraap even een paar keer met een lepel langs de randen van je keukenmachine zodat alle ingrediënten goed gemalen worden. Proef even of je de hummus goed vind, je kunt nu altijd nog wat extra cayenne peper, olijfolie of zout toevoegen.

4. Laat de hummus even afkoelen en serveer met een scheut olijfolie en cayennepeper.

 

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel mijn nieuwste e-book!