fbpx

Deze pompoensoep met rivierkreeftjes is om van te smullen. Vorige week maakte ik voor de eerste keer pompoensoep. Ik moet toegeven dat ik niet echt goed ben in pompoensoep maken. Niet dat de smaak van de soep slecht was, maar ik kan gewoon enorm onhandig zijn in de keuken. Nadat ik mijzelf drie keer in mijn vingers had gesneden én de muren oranje waren had ik uiteindelijk wel heerlijke soep. En dit recept voor pompoensoep wil ik maar al te graag met jou delen!

 

Pompoensoep met rivierkreeftjes en chili poeder

 

Ik ben gek op pittig eten, vandaar dat ik ook wat chilipoeder aan deze soep heb toegevoegd. Chili pepers zijn goed voor je lichaam omdat ze je metabolisme een boost geven. Ook verlagen ze het slechte cholesterol gehalte (LDL-cholesterol) in je lichaam. Doordat deze pompoensoep met rivierkreeftjes lekker pittig is ben je ook wat sneller verzadigd.

Pompoen staat daarnaast bekend vanwege zijn hoge vitamine A gehalte. Deze vitamine is goed voor gezonde ogen. Ook is pompoen erg goed voor je hart vanwege de vezels, vitaminen en kalium in pompoen. Bovendien geeft deze groente je immuunsysteem een boost, wat altijd fijn is meegenomen tijdens deze koude winterdagen. Genoeg redenen om eens wat vaker pompoen te eten!

Deze pompoensoep met rivierkreeftjes is:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Rijk aan vitamine A

Ga jij deze pompoensoep met rivierkreeftjes proberen? Laat me dan vooral even weten wat je er van vond. Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

pompoensoep-met-rivierkreeftjes

 

Recept pompoensoep met rivierkreeftjes

 

Ingrediënten
(Voor 4 kommen soep)

1 middelgrote pompoen (of 1 kg biologische pompoenblokjes)
750 ml water
2 teentjes knoflook
1 ui
1 eetlepel komijnpoeder
1/2 eetlepel chilipoeder
2 blokjes groentebouillon
Scheutje olijfolie

Garnering 
Handje verse koriander
100 gram rivierkreeftjes (gepeld en gekookt)

 

Benodigdheden

Grote pan
Staafmixer

 

Bereiding

1. Snijd de pompoen in vier stukken. Lepel het binnenste met alle pitten eruit en snijd de stukken daarna in blokjes.

2. Snijd de ui en knoflook fijn.

3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin.

4. Voeg de pompoenblokjes toe samen met het water. Zorg ervoor dat de pompoen net onder het water staat, niet te veel want dan krijg je een waterig soepje. Voeg de chilipoeder, komijn en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 minuten.

5. Pureer de soep daarna glad met een staafmixer. Proef de soep en voeg naar smaak nog wat zout of chilipoeder toe.

6. Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer elk kommetje met verse koriander en rivierkreeftjes.

Tip: Ben je niet zo dol op pittig eten? Voeg dan iets minder chilipoeder toe. 

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)