Deze pompoensoep met rivierkreeftjes is om van te smullen. Vorige week maakte ik voor de eerste keer pompoensoep. Ik moet toegeven dat ik niet echt goed ben in pompoensoep maken. Niet dat de smaak van de soep slecht was, maar ik kan gewoon enorm onhandig zijn in de keuken. Nadat ik mijzelf drie keer in mijn vingers had gesneden én de muren oranje waren had ik uiteindelijk wel heerlijke soep.

Ik ben gek op pittig eten, vandaar dat ik ook wat chili poeder aan deze soep heb toegevoegd. Chili pepers zijn goed voor je lichaam omdat ze je metabolisme een boost geven. Ook verlagen ze het slechte cholesterol gehalte (LDL-cholesterol) in je lichaam. Doordat deze pompoensoep met rivierkreeftjes lekker pittig is ben je ook wat sneller verzadigd. Pompoen staat daarnaast bekend vanwege zijn hoge vitamine A gehalte. Deze vitamine is goed voor gezonde ogen. Ook is pompoen erg goed voor je hart vanwege de vezels, vitaminen en kalium in pompoen. Bovendien geeft deze groente je immuunsysteem een boost, wat altijd fijn is meegenomen tijdens deze koude winterdagen. Genoeg redenen om eens wat vaker pompoen te eten!

 

Ga jij deze pompoensoep met rivierkreeftjes proberen? Laat me dan vooral even weten wat je er van vond. Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

SONY DSC

Recept pompoensoep met rivierkreeftjes

 

Ingrediënten
(Voor 4 kommen soep)

1 middelgrote pompoen (of 1 kg biologische pompoenblokjes)
750 ml water
2 teentjes knoflook
1 ui
1 eetlepel komijn poeder
1/2 eetlepel chili poeder
1,5 blokje groenten bouillon
Scheutje olijfolie

Garnering 
Handje verse koriander
100 gram rivierkreeftjes (gepeld en gekookt)

 

Benodigdheden

Grote pan
Staafmixer

 

Bereiding

1. Snijd de pompoen in vier stukken en lepel het binnenste met alle pitten eruit. Snijd de stukken daarna in blokjes.

2. Snijd de ui en knoflook fijn.

3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin.

4. Voeg de pompoenblokjes toe samen met het water. Zorg ervoor dat de pompoen net onder het water staat, niet te veel want dan krijg je een waterig soepje. Voeg de chili poeder, komijn en bouillon toe en breng aan de kook. Kook 15 minuten.

5. Pureer de soep daarna met een staafmixer. Proef de soep en voeg naar smaak nog wat zout of chili poeder toe.

6. Verdeel de soep over de soepkommen en garneer elk kommetje met verse koriander en rivierkreeftjes.

 

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het Happy Healthy Body e-book.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

 

 

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.