fbpx ...

Deze havermout repen met chocolade zijn ideaal als tussendoortje. Ik vind ze echt heerlijk! Vooral tijdens een lange werkdag zijn deze havermout repen erg fijn. Rond een uurtje of vier krijg je vaak trek. Je bloedsuikerspiegel daalt en het liefst zou je dan naar de automaat rennen voor een Mars, toch? Gooi deze havermout repen met chocolade in je tas, zo zorg je ervoor dat je geen slechte dingen gaat snacken. De repen vullen goed, hebben een heerlijke chocoladesmaak en geven je energie om nog even door te gaan.

 

Havermout repen met chocolade

 

Deze havermout repen bevatten havermout, wat boordevol vezels zit en zorgt voor energie. De noten in de repen zorgen voor een extra bite en bovendien krijg je ook gelijk een portie gezonde vetten binnen. Ook zit er een beetje cacao in de repen. Cacao bevat een stofje genaamd fenylethylamine, wat zorgt voor een vrolijk gevoel en ook je libido een boost geeft. Daarnaast bevat cacao ook veel antioxidanten, stiekem dus gewoon een superfood. Maak een voorraadje van deze repen zodat je elke dag weer bruist van de energie. Wil jij meer inspiratie op het gebied van makkelijke, gezonde recepten? Bestel dan hier mijn Balance e-book met maar liefst 52 recepten die ervoor zorgen dat jij elke dag geweldig lekker in je vel zit! 

Deze havermout repen met chocolade zijn:

  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Glutenvrij (gebruik glutenvrije havermout)
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze havermout repen met chocolade vond? Deel je recept foto op Instagram met #zonderzooi en tag me via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

SONY DSC

havermout repen met chocolade

 

Recept havermout repen met chocolade

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten
(Voor vier repen)

100 gram gemengde noten
60 gram (glutenvrije) havervlokken
12 medjoul dadels
120 ml plantaardige melk (sojamelk, rijstmelk etc.)
3 eetlepels cacao poeder

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Cake vorm
Bakpapier

 

Bereiding

1. Zorg er voor dat de dadels ontpit zijn en doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine. Mix het een paar minuten zodat alles goed wordt fijngemalen.

2. Leg een vel bakpapier in de cakevorm. Verdeel het mengsel over 1/3 van de cakevorm (werk van links naar rechts) en zorg er voor dat het ongeveer twee centimeter dik is. Strijk glad met een spatel of je handen.

3. Zet de vorm een kwartiertje in de koelkast zodat de repen hard worden.

4. Snijd er daarna vier repen van met een scherp mes.

Tip: Bewaar de repen in de koelkast, dan blijven ze zo’n 3-5 dagen goed. Maar waarschijnlijk heb je ze al veel eerder op!

Wil je meer balans ervaren in je lichaam en mind en elke dag lekker in je vel zitten? Bestel dan hier het Balance e-book met maar liefst 52 recepten, wat ervoor zorgt dat jouw klachten gauw verleden tijd zijn.

info@zonderz