Deze havermout repen met chocolade zijn ideaal als tussendoortje. Het is altijd erg belangrijk om voldoende gezonde snacks bij je te hebben wanneer je een lange werkdag hebt. Rond een uurtje of vier krijg je vaak trek. Je bloedsuikerspiegel daalt en het liefst zou je nu naar de automaat rennen voor een Mars, toch? Door deze havermout repen met chocolade in je tas te hebben zorg je er voor dat je geen slechte dingen gaat snacken. De repen vullen goed, hebben een heerlijke zoete chocoladesmaak en geven je energie om nog even door te gaan.

Dee havermout repen bevatten havermout, wat boordevol vezels zit en zorgt voor energie. De noten in de repen zorgen voor een extra bite en bovendien krijg je ook gelijk een portie gezonde vetten binnen. Ook zit er cacao in de repen. Cacao bevat een stofje genaamd fenylethylamine, wat zorgt voor een vrolijk gevoel en ook je libido een boost geeft. Daarnaast bevat cacao ook veel antioxidanten, stiekem dus gewoon een superfood. Maak een voorraadje van deze repen zodat je elke dag weer bruist van de energie.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je recept foto op Instagram met #zonderzooi en tag me via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

SONY DSC

havermout repen met chocolade

 

Recept havermout repen met chocolade

 

Ingrediënten
(Voor vier repen)

100 gram gemengde noten (amandelen, hazelnoten, cashewnoten etc.)
60 gram havervlokken
12 dadels
120 ml plantaardige melk (sojamelk, rijstmelk etc.)
3 eetlepels cacao poeder

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Cake vorm
Bakpapier

 

Bereiding

1. Zorg er voor dat de dadels ontpit zijn en doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine. Mix het een paar minuten zodat alles goed wordt fijngemalen.

2. Leg een vel bakpapier in de cakevorm. Verdeel het mengsel over 1/3 van de cakevorm (werk van links naar rechts) en zorg er voor dat het ongeveer twee centimeter dik is. Strijk glad met een spatel of je handen.

3. Zet de vorm een kwartiertje in de koelkast zodat de repen hard worden.

4. Snijd er daarna vier repen van met een scherp mes.

Tip: Bewaar de repen verpakt in vershoudfolie in de koelkast.

 

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel mijn nieuwste e-book!

 

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi