CHOCOLADE HAVERMOUT REPEN

SONY DSC

 

Het is altijd erg belangrijk om voldoende gezonde snacks bij je te hebben wanneer je een lange werkdag hebt. Rond een uurtje of vier krijg je vaak trek. Je bloedsuikerspiegel daalt en het liefst zou je nu naar de automaat rennen voor een Mars, toch? Door een lekkere gezonde reep in je tas te hebben zorg je er voor dat je geen slechte dingen gaat snacken. Deze repen vullen goed, hebben een heerlijke zoete chocoladesmaak en geven je energie om nog even door te gaan.

Deze repen bevatten haver, wat boordevol vezels zit en zorgt voor energie. De noten in de repen zorgen voor een extra bite en bovendien krijg je ook gelijk een portie gezonde vetten binnen. Ook zit er cacao in de repen. Cacao bevat een stofje genaamd fenylethylamine wat zorgt voor een vrolijk gevoel en ook je libido een boost geeft. Daarnaast bevat cacao ook veel antioxidanten, stiekem dus gewoon een superfood. Maak een voorraadje van deze repen zodat je elke dag weer bruist van de energie.

SONY DSC

Ingrediënten
(Voor vier repen)

100 gram gemengde noten (amandelen, hazelnoten, cashewnoten etc.)
60 gram havervlokken
12 dadels
120 ml plantaardige melk (sojamelk, rijstmelk etc.)
3 eetlepels cacao poeder

Benodigdheden
Keukenmachine
Cake vorm
Bakpapier

Bereiding
Zorg er voor dat de dadels ontpit zijn en doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine. Mix het een paar minuten zodat alles goed wordt fijngemalen. Leg een vel bakpapier in de cakevorm. Verdeel het mengsel over 1/3 van de cakevorm (werk van links naar rechts) en zorg er voor dat het ongeveer twee centimeter dik is. Zet de vorm een kwartiertje in de koelkast zodat de repen hard worden. Snijd er daarna vier repen van met een scherp mes.

Tip: Bewaar de repen verpakt in vershoudfolie in de koelkast.