Web
Analytics Made Easy - StatCounter

De laatste keer dat ik in Londen was was ongeveer vijf jaar geleden, dus deze zomer besloot ik eens terug te gaan naar deze leuke stad. Op elke straathoek van Londen vind je kunst, van streetart tot designer shops. Maar Londen heeft meer te bieden dan alleen dat, ook voor foodies is het the place to be. De straten zitten vol met gezonde restaurantjes, pop-up porridge cafes en raw food tentjes. Ik heb mijn favoriete tentjes even voor je op een lijstje gezet. Altijd fijn om te weten waar je lekker kunt eten, toch?

Wild Food Cafe
Midden in Neal’s Yard, een gezellig pleintje boordevol bloemen en gekleurde huisjes in Covent Garden, vind je Wild Food Cafe. Zoals de naam het al zegt, hier serveren ze alleen wild food. Nee, geen wilde dieren dus, maar alles hier is honderd procent organic en vegan. Van homemade snacks zoals boerenkool chips, raw chocolade taartjes en avocado hummus. De guacamole en raw food crackers zijn hier enorm romig en absoluut een aanrader. Een groot pluspunt is ook dat de porties hier lekker groot zijn. Als je fan bent van raw food zou ik hier zeker even een kijkje nemen.
1st, 14 Neal’s Yard, Covent Graden, London WC2H 9DP, United Kingdom
East London Juice Company
Dit kleine tentje zit in Boxmarket, een creatief concept waar winkels in soort van boxen zitten gevestigd. Boxmarket ligt in de hippe wijk Shoreditch, waar je veel streetart en kunst kunt vinden. East London Juice Company serveert onder andere homemade granola, chiazaad pudding en natuurlijk verse sapjes. De sapjes zijn cold pressed waardoor alle vitaminen en mineralen optimaal behouden blijven. Ik ging voor de hardcore greens, een sapje met boerenkool, komkommer, spinazie, limoen, gember, peterselie en meloen. Een fijne groente boost bij mijn chia zaad pudding ontbijtje. Leuk tentje dus om even een ontbijt te scoren voordat je Shoreditch gaat verkennen.
Unit 35 – 2-3 Bethnal Green Road, London, E16GY, United Kingdom

Wholefoods
In de buurt van Picadilly Circus vind je de grootste biologische supermarkt van Londen: Wholefoods. Veel foodies zijn gek op deze supermarkt dus ik moest ook even een kijkje nemen. Het is niet zo maar een supermarkt, hier hebben ze werkelijk alles. Ook een saladebar ontbreekt hier niet. Stel hier je eigen salade samen met verse groenten, granen en peulvruchten. Daarna wordt je salade gewogen en betaal je per honderd gram. Ook kun je je eigen juice samenstellen, heel fijn op warme zomerdagen. Ook ligt er een Wholefoods dicht bij Hyde Park dus scoor hier je lunch en eet het lekker op in de buitenlucht.
Picadilly Circus – 20 Glasshouse Street, London, W1B 5AR, United Kingdom
Bij Hyde Parc – 63-97 Kensington High Street, The Barkers Building, London, W8 5SE, United Kingdom

Tanya’s cafe

Een tijdje geleden ben ik dit gezonde eettentje gaan volgen op Instagram en stiekem was ik erg benieuwd naar de menukaart. Tanya’s Cafe ligt in Chelsea, een welgestelde buurt in Londen. Daardoor is het hier ook wat prijziger dan andere restaurantjes op deze lijst, maar zeker het proberen waard. Bij Tanya is alles raw en wauw wat hebben ze hier heerlijke cakes. Ik probeerde een cheesecake met limoen en sinaasappel en was in de hemel beland. Zo ontzettend lekker! Ook kun je hier terecht voor ontbijt, salades, wraps, dips en avondeten.
35 Ixworth Place, London SW3 3QX, United Kingdom

 
Natuurlijk heeft Londen nog veel meer te bieden, dus ga lekker op pad en verdwaal in de kleine straatjes. Vaak vind je daar veel leukere eettentjes dan in de hoofdstraten. Wil je ook een bezoekje brengen aan Borough Market? Lees dan even dit artikel.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach bij Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Laatste artikelen van Zonderzooi


Nee, bedankt!