fbpx ...

Benieuwd waar alle hotspots in Londen zitten? Lees dan snel verder! De laatste keer dat ik in Londen was was ongeveer vijf jaar geleden, dus deze zomer besloot ik eens terug te gaan naar deze leuke stad. Op elke straathoek van Londen vind je kunst, van streetart tot designer shops. Maar Londen heeft meer te bieden dan alleen dat, ook voor foodies is het the place to be. De straten zitten vol met gezonde restaurantjes, pop-up porridge cafes en raw food tentjes. Ik heb de leukste gezonde hotspots in Londen voor je op een rijtje gezet. Altijd fijn om te weten waar je lekker kunt eten, toch? 

 

Hotspots in Londen

 

hotspots-londen

 

Wild Food Cafe


Midden in Neal’s Yard, een gezellig pleintje boordevol bloemen en gekleurde huisjes in Covent Garden, vind je Wild Food Cafe. Zoals de naam het al zegt, hier serveren ze alleen wild food. Nee, geen wilde dieren dus, maar alles hier is honderd procent organic en vegan. Van homemade snacks zoals boerenkool chips, raw chocolade taartjes en avocado hummus. De guacamole en raw food crackers zijn hier enorm romig en absoluut een aanrader. Een groot pluspunt is ook dat de porties hier lekker groot zijn. Als je fan bent van raw food zou ik hier zeker even een kijkje nemen. Voor mij was het echt één van de lekkerste hotspots in Londen. 

1st, 14 Neal’s Yard, Covent Graden, Londen.

 

Borough Market

 

Deze leuke markt kan je zeker niet overslaan als je een echte foodie bent. Hier hebben ze wel honderden verschillende kraampjes waar je veel verschillende dingen kan proeven en eten. Denk aan een Libanese kraam met heerlijke homemade hummus en falafel, of een Indiase kraam met spicy tikka masala curry. Ook verkopen ze hier vers brood, tropisch fruit en zelfgemaakte granola’s. Zeker een bezoekje waard, al is het maar om allemaal lekkere dingetjes te proeven en de gezellige sfeer mee te maken. Lees hier meer over Borough Market.

8 Southwark, Zuid Londen. Neem de metro naar de London Bridge, daar zit het dichtbij.

 

 

East London Juice Company


Dit kleine tentje zit in Boxmarket, een creatief concept waar winkels in soort van boxen zitten gevestigd. Boxmarket ligt in de hippe wijk Shoreditch, waar je veel streetart en kunst kunt vinden. East London Juice Company serveert onder andere homemade granola, chiazaad pudding en natuurlijk verse sapjes. De sapjes zijn cold pressed waardoor alle vitaminen en mineralen optimaal behouden blijven. Ik ging voor de hardcore greens, een sapje met boerenkool, komkommer, spinazie, limoen, gember, peterselie en meloen. Een fijne groente boost bij mijn chia zaad pudding ontbijtje. Een van de leukste hotspots in Londen om even een ontbijt te scoren voordat je Shoreditch gaat verkennen.

Unit 35 – 2-3 Bethnal Green Road, Londen.

hotspots-londen

 

Wholefoods


In de buurt van Picadilly Circus vind je de grootste biologische supermarkt van Londen: Wholefoods. Veel foodies zijn gek op deze supermarkt dus ik moest ook even een kijkje nemen. Het is niet zo maar een supermarkt, hier hebben ze werkelijk alles. Ook een saladebar ontbreekt hier niet. Stel hier je eigen salade samen met verse groenten, granen en peulvruchten. Daarna wordt je salade gewogen en betaal je per honderd gram. Ook kun je je eigen juice samenstellen, heel fijn op warme zomerdagen. Ook ligt er een Wholefoods dicht bij Hyde Park dus scoor hier je lunch en eet het lekker op in de buitenlucht.

Picadilly Circus – 20 Glasshouse Street, Londen.
Bij Hyde Parc – 63-97 Kensington High Street, The Barkers Building, Londen.

 

Tanya’s cafe

 

Een tijdje geleden ben ik dit gezonde eettentje gaan volgen op Instagram en stiekem was ik erg benieuwd naar de menukaart. Tanya’s Cafe ligt in Chelsea, een welgestelde buurt in Londen. Daardoor is het hier ook wat prijziger dan andere restaurantjes op deze lijst, maar zeker het proberen waard. Bij Tanya is alles raw en wauw wat hebben ze hier heerlijke cakes. Ik probeerde een cheesecake met limoen en sinaasappel en was in de hemel beland. Zo ontzettend lekker! Ook kun je hier terecht voor ontbijt, salades, wraps, dips en avondeten.


35 Ixworth Place, Londen.

hotspots-londen

hotspots-londen

Weet jij nog leuke hotspots in Londen? Laat het me dan vooral even weten in de comments!

 

info@zonderz