Vegan rode pesto maken is helemaal niet moeilijk. Je hebt ook maar een paar ingrediënten nodig, namelijk zongedroogde tomaten, knoflook, basilicum, tomatenpuree en cashewnoten. Deze vegan rode pesto is echt heerlijk en bovendien ook nog eens lactosevrij. Ik gebruik voor dit recept gewoon cashewnoten in plaats van kaas. Cashewnoten maken de pesto toch lekker romig zonder dat je kaas nodig hebt, wat ook een handig pesto recept is voor als je vegan bent.

Zelfgemaakte vegan rode pesto is veel lekkerder dan pesto uit een potje. Je proeft de basilicum beter en bovendien weet je dat er geen troep in zit. Zo kan je toch lekker smullen zonder schuldgevoel! Deze vegan rode pesto maak ik vaak bij feestjes, iedereen is dol op deze pesto. Want zelf pesto maken is toch het aller lekkerste wat er is. Het enige wat je nodig hebt is een staafmixer of een keukenmachine en de pesto is in 5 minuten klaar.

Deze vegan rode pesto is:

  • Vegan
  • Lactosevrij
  • Makkelijk te maken
  • Boordevol gezonde vetten

Laat je me weten wat je van deze vegan rode pesto vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

Vegan rode pesto

Recept vegan rode pesto


Ingrediënten
(Voor een schaaltje pesto)

200 gram zongedroogde tomaten
2 teentjes knoflook
1 basilicum plant (alle blaadjes)
100 gram tomatenpuree
Handje cashewnoten
Scheutje olijfolie
Snufje zout

 

Benodigdheden

Staafmixer of keukenmachine

 

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en mix het tot een fijne pesto.

2. Voeg naar smaak nog wat extra olijfolie of zout toe. Je kunt de pesto een paar dagen in je koelkast bewaren.

 

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het vegetarische voedingsschema.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi