fbpx ...

Deze smoothie met pindakaas en banaan is momenteel mijn favoriete ontbijt smoothie. Dat komt ook wel omdat er pindakaas in zit. Ben jij ook zo dol op pindakaas? Het liefst eet ik elke dag wel een keertje pindakaas, de ene keer op een rijstwafel en dan weer door mijn havermoutpap. Maar een smoothie met pindakaas en banaan had ik eigenlijk nog nooit op. Als diehard pindakaas fan moest ik dit dus ook eens proberen! Het was erg lekker, want sowieso is de combinatie van pindakaas en banaan altijd goed.

Door er een snufje kaneel aan toe te voegen wordt deze ontbijt smoothie ook wat zoeter en nóg beter van smaak. Wist je dat kaneel zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel? Voeg dus wat vaker kaneel toe aan je ontbijt, want dat zorgt er voor dat je gedurende de dag minder gaat snacken. Bovendien zorgen de gezonde vetten in de pindakaas er ook voor dat je een tijdje geen trek hebt. 

 

Smoothie met pindakaas en banaan

 

Voor deze smoothie met pindakaas en banaan heb je maar vier ingrediënten nodig. All you need is banaan, pindakaas, plantaardige melk en wat kaneel. Wil je liever een ontbijt smoothie die wat meer vult? Voeg dan ook wat extra eetlepels havermout toe aan de smoothie. Zo wordt de smoothie wat dikker en ben je ook langer verzadigd! Bovendien zit havermout boordevol B-vitamines en verschillende mineralen. Genoeg redenen dus om deze smoothie eens te gaan proberen!

Deze smoothie met pindakaas en banaan is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van dit recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

smoothie-met-pindakaas-en-banaan

smoothie-met-pindakaas-en-banaan

 

Recept smoothie met pindakaas en banaan

 

Ingrediënten
(Voor een persoon)

1 bevroren banaan
200 ml plantaardige melk (sojamelk, rijstmelk etc.)
1 eetlepel 100% puur pindakaas
Paar snufjes kaneel
Optioneel: paar eetlepels havermout

 

Benodigdheden

Blender

 

Bereiding

1. Haal de banaan uit de vriezer en laat deze vijf minuten ontdooien. Zo wordt de banaan wat makkelijker te blenden.

2. Snijd de banaan in plakjes en voeg daarna de pindakaas, plantaardige melk en kaneel toe. Mix tot een romige smoothie.

Tip: Voeg een paar eetlepels havermout toe als je deze smoothie wilt eten als ontbijt. Door havermout toe te voegen vult de smoothie iets beter.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz