RODE PESTO (VEGAN)

 

Wanneer je eenmaal zelfgemaakte pesto hebt geproefd, wil je eigenlijk geen pesto meer uit de supermarkt eten. Deze verse pesto is namelijk veel smaakvoller. Ook bevat zelfgemaakte pesto veel meer goede voedingstoffen. Het is gemaakt van pure ingrediënten zoals basilicum, gedroogde tomaten en olijfolie. Bovendien, ook als je een lactose-intolerantie hebt kun je deze pesto gewoon eten. Ik gebruikte namelijk cashewnoten welke een beetje een kazige smaak geven, waardoor je de Parmezaanse kaas niet eens mist.

Ingrediënten
(Voor een schaaltje pesto)

200 gram zongedroogde tomaten
2 teentjes knoflook
1 basilicumplant
100 gram tomatenpuree
Handje cashewnoten
Scheutje olijfolie
Snufje zout

Benodigdheden
Staafmixer of keukenmachine

Bereiding
Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en laat het even een paar minuten mixen. Voeg naar smaak nog wat extra olijfolie of zout toe. Je kunt de pesto een paar dagen in je koelkast bewaren.