GRANOLA

SONY DSC

Ben jij ook zo gek op cruesli als ontbijt? Dan zou je deze heerlijke variant eens moeten proberen. Cruesli staat er om bekend dat het veel geraffineerde suikers bevat, waardoor je bloedsuikerspiegel enorm stijgt en je niet echt verzadigd bent. Probeer deze gezonde granola eens uit, stiekem gewoon een gezondere variant van cruesli.

Het ontbijt is de meest belangrijke maaltijd van de dag. Door te ontbijten krijg je voldoende energie binnen om je dag te starten. Daarom raad ik nooit mensen aan hun ontbijt te skippen. Als je dat doet krijg je namelijk gedurende de dag veel meer trek in zoetigheid en slechte dingen. Belangrijk aan een gezond ontbijt is voldoende langzame koolhydraten, welke je een verzadigd gevoel geven. Havervlokken zijn daar een goed voorbeeld van. Daarnaast is het ook van belang om voldoende gezonde vetten binnen te krijgen, een portie ongezouten noten kan je daarbij helpen.

Doe eens creatief en voeg je favoriete noten, gedroogd fruit en noten toe aan je granola. Zo weet je zeker dat je elke ochtend vrolijk opstaat. Voeg het gedroogde fruit pas toe nadat de granola in de oven is geweest, zo blijven alle vitaminen en mineralen optimaal behouden.

Ingrediënten
(Voor een grote pot granola)

130 gram havervlokken
50 gram gemengde noten
20 gram kokoschips
4 eetlepels water
3 eetlepels ahorn siroop
3 eetlepels kaneel

Optioneel: na het bakken kun je altijd nog je favoriete gedroogd fruit toevoegen, zoals moerbeien of goji bessen.

Benodigdheden
Oven
Bakpapier
Kom

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175˚C. Doe de havervlokken, noten en kokoschips in een kom. Meng het even door elkaar en voeg daarna het water, ahorn siroop en kaneel toe. Hussel dit ook weer even goed door elkaar. Leg een bakpapiertje op de ovenplaat en verspreid het mengsel hier overheen. De granola moet ongeveer 25 minuten in de oven, zorg dat je het elke 10 minuten even door elkaar husselt zodat alle kanten bruin kleuren. Laat het even een halfuurtje afkoelen na het bakken en bewaar de granola in een afgesloten glazen pot.