fbpx ...

Deze granola uit de oven is super makkelijk om te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je bent zo klaar! Granola zelf maken is bovendien ook veel goedkoper dan granola uit de supermarkt. Misschien heb je alle ingrediënten al wel in huis, dan kan je zo aan de slag. Het voordeel van deze granola uit de oven is ook dat het geen geraffineerdere suikers bevat. Dat is beter voor je lichaam en bovendien net zo lekker. Voor deze granola gebruikte ik ahorn siroop, een siroop die getapt wordt uit bomen in Canada. Puur natuur dus!

 

Gezonde granola uit de oven

 

Het ontbijt is de meest belangrijke maaltijd van de dag. Door te ontbijten krijg je voldoende energie binnen om je dag te starten. Daarom raad ik het ook altijd af om je ontbijt te skippen. Als je dat doet krijg je namelijk gedurende de dag veel meer trek in zoetigheid en slechte dingen. Belangrijk aan een gezond ontbijt is voldoende langzame koolhydraten, welke je een verzadigd gevoel geven. Havervlokken zijn daar een goed voorbeeld van. Daarnaast is het ook van belang om voldoende gezonde vetten binnen te krijgen, een portie ongezouten noten kan je daarbij helpen.

Genoeg redenen dus om deze granola te proberen! Doe eens creatief en voeg je favoriete noten, gedroogd fruit en noten toe aan je granola. Zo weet je zeker dat je elke ochtend vrolijk opstaat. Voeg het gedroogde fruit pas toe nadat de granola in de oven is geweest, zo blijven alle vitaminen en mineralen optimaal behouden.

Deze granola uit de oven is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Rijk aan vezels

Laat je mij weten wat je van deze granola uit de oven vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

granola-uit-de-oven

 

Recept granola uit de oven

 

Ingrediënten
(Voor een grote pot granola)

120 gram havervlokken
50 gram gemengde noten
Handje kokoschips
5 eetlepels water
5 eetlepels ahorn siroop
3 eetlepels kaneel
2 eetlepels chia zaad

 

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Kom

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Doe de havervlokken en kokoschips in een kom. Meng het even door elkaar en voeg daarna het water, ahorn siroop en kaneel toe. Hussel door elkaar en voeg de noten en chia zaden toe.

3. Verspreid de granola over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola 20 minuten in de oven en hussel tussendoor een keertje om. Zo worden alle kanten goed bruin.

4. Laat de granola een halfuur afkoelen na het bakken en bewaar het in een afgesloten weckpot.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz